Gå direkt till innehåll
Illustration av entrésida i det nya kvarteret BoKlok Sierslunden i Varberg.
Illustration av entrésida i det nya kvarteret BoKlok Sierslunden i Varberg.

Pressmeddelande -

​För första gången någonsin - nu säljs kloka lägenheter i Varberg

Tisdagen den 9 april startar försäljningen av de 36 BoKlok-lägenheter som ska byggas i Bläshammar i Varberg. Säljstarten kommer att äga rum på Bläshammar skola, mellan kl. 17.30-19. Alla intresserade kan då lämna sin turordningsanmälan och vid kvällens slut dras sedan en turordningslista som bestämmer i vilken ordning man får välja lägenhet. Beräknad inflyttning i de nya lägenheterna är våren 2020.

I Bläshammar i Varberg ska BoKlok bygga 36 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm, och får balkong eller altan med egen grästäppa i söderläge. Till varje lägenhet hör dessutom en parkeringsplats och ett förråd. Alla lägenheter byggs som bostadsrätter. Priserna startar på 1 395 000 och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4500 kr per månad för en tvårumslägenhet.

- Varberg är en attraktiv stad där man bor vackert nära naturen och havet. Vi på BoKlok har inte byggt här tidigare så det känns verkligen kul att få ta hit vårt hållbara koncept och att erbjuda bra bostäder till ett bra pris, som vanliga människor har råd med, säger Magnus Hallonlöf, projektledare på BoKlok.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten och kunder får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

- Våra kunder har ofta olika önskemål om sitt boende; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högre upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem, på ett rättvist sätt. Eftersom vi aldrig har någon budgivning behöver man heller inte armbåga sig fram, och slutpriset blir aldrig mer än vi säger att det blir, säger Magnus Hallonlöf.

Det nya kvarteret ska heta BoKlok Sierslunden och kommer att ligga i Bläshammar, med närhet till naturen och bara ett stenkast från Varbergs centrum. Helt i linje med BoKloks syn på hållbarhet kommer taken på de nya lägenhetshusen att utrustas med solceller som ger ett ordentligt energitillskott – tillräckligt för att driva husens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Vid våra säljstarter stoppas turordningsanmälningarna i BoKlok-lådan, och vid slutet dras de i tur och ordning - en turordningsdragning, helt enkelt!

På BoKlok kör vi turordningsdragning - inte lottning!

BoKlok säljer bostäder på ett annorlunda sätt än andra bostadsutvecklare. Till exempel samlar vi alla intressenter på IKEA vid säljstarten istället för att träffa dem en och en. Det är ett av många sätt att hålla nere försäljningskostnaderna på. Det är också ett sätt att säkerställa en rättvis och demokratisk försäljning som är lika för alla - oavsett plånbokens storlek eller köparens bakgrund.