Gå direkt till innehåll
3D-illustration BoKlok lägenhet 2 RoK Vardagsrummet
3D-illustration BoKlok lägenhet 2 RoK Vardagsrummet

Pressmeddelande -

BoKlok planerar för sitt första bostadsprojekt någonsin i Varberg

I Bläshammar i utkanten av Varberg ska BoKlok bygga 36 lägenheter. Försäljningen kommer att starta under våren 2019, och ett år därpå, våren 2020, är det inflyttning.

- Det känns verkligen jätteroligt att få vara med om att ta vårt hållbara koncept till en ny stad och bygga bostäder som vanliga människor har råd med, säger Magnus Hallonlöf, projektutvecklare på BoKlok.

Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm, och får balkong eller altan med egen grästäppa i söderläge. Varje lägenhet har dessutom en egen parkeringsplats och ett förråd. Mellan och runt husen kommer grönytor och en mindre lekplats samt grillplats med bänkar och bord iordningställas.

Lägenheterna byggs som bostadsrätter men boendekostnaden är ännu inte framräknad. Att det kommer handla om kloka priser kan ändå lovas.

-Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger husen i fabrik och kan därför använda rationella tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi då påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Magnus Hallonlöf.

Helt i linje med BoKlok syn på hållbarhet kommer husens tak att utrustas med solceller.

-Solcellerna på taket är vi lite extra stolta över. De kommer att ge ett ordentligt energitillskott – tillräckligt för att driva husens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen. Eventuellt överskott skickar vi ut på elnätet så fler kan få grönare el, berättar Magnus Hallonlöf. Och bäst av allt är att solcellerna inte kommer kosta kunderna något extra alls!

Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll