Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med altan & gräsmatta samt härliga grönytor, BoKlok Piren i Errarp, Ängelholm.
Illustration av trädgårdssida med altan & gräsmatta samt härliga grönytor, BoKlok Piren i Errarp, Ängelholm.

Pressmeddelande -

​Nu startar BoKlok försäljningen av sista etappen kloka hem i Errarp, Ängelholm

På lördag, den 12 oktober, startar försäljningen av den sista etappen BoKlok-hus som byggs i Errarp i Ängelholm. Säljstarten hålls på IKEA Helsingborg och intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 10-12. Därefter dras en turordningslista som bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Byggstart är planerad till våren 2020, med beräknad inflyttning hösten 2020.

Nu är BoKlok tillbaka i Errarp och ska denna gång bygga 27 rad- och kedjehus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med altan och egen liten trädgård och plats för två bilar på uppfarten. De kommer säljas som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen, beräknad driftskostnad och ränta blir från ca 9150 kronor per månad.

- Vi har redan sålt tre etapper av bostäder här i Errarp, och två av dessa är redan färdigbyggda och inflyttade. Vi är därför väldigt glada att ytterligare en gång kunna erbjuda bostäder som vanliga människor har råd med. En av anledningarna till att vi kan hålla så bra priser är för att stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och på så sätt hålla låga priser. Samtidigt minskar vi påverkan på både miljö och klimat och skyddar husen från väder och vind, säger Jessica Hallberg, projektutvecklare på BoKlok.

På BoKlok säljs alla hem enligt tanken ”lika för alla”, vilket innebär att bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas vid säljstarten och kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

- Genom att sälja på det här sättet, tycker vi att det blir mest rättvist. Vi har varken kösystem eller budgivningar, och man vet alltid vad det kommer att kosta. Samtidigt samlar vi alla kunder vid ett tillfälle, vilket gör att alla får träffa sina blivande grannar. Som upplagt för bra grannsämja, tänker vi! säger Jessica Hallberg.

Det nya kvarteret med kloka rad- och kedjehus kommer att kallas BoKlok Piren och ligger i Errarp, cirka 2,5 kilometer norr om Ängelholms centrum. Här finns skogar och ängar runt knuten och havet endast ett par kilometer bort.  

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Vid våra säljstarter stoppas turordningsanmälningarna i BoKlok-lådan, och vid slutet dras de i tur och ordning - en turordningsdragning, helt enkelt!

På BoKlok kör vi turordningsdragning - inte lottning!

BoKlok säljer bostäder på ett annorlunda sätt än andra bostadsutvecklare. Till exempel samlar vi alla intressenter på IKEA vid säljstarten istället för att träffa dem en och en. Det är ett av många sätt att hålla nere försäljningskostnaderna på. Det är också ett sätt att säkerställa en rättvis och demokratisk försäljning som är lika för alla - oavsett plånbokens storlek eller köparens bakgrund.

Relaterade event