Gå direkt till innehåll
Översiktsillustration av det nya kvarteret BoKlok Sadelmakaren i Gunsta, Uppsala.
Översiktsillustration av det nya kvarteret BoKlok Sadelmakaren i Gunsta, Uppsala.

Pressmeddelande -

​Nu får fler möjlighet att bo klokt i Uppsala

Den 13 oktober startar försäljningen av 16 hem från BoKlok i Gunsta, Uppsala. Alla intresserade kan anmäla sig på BoKloks hemsida och får sedan möjlighet att vara med i den livesända turordningsdragningen. Dragningen bestämmer i vilken ordning kunderna får välja sin nya bostad, vilket utesluter budgivning. Byggstart är planerad till våren 2021, med beräknad inflyttning vintern 2021/2022.

I Gunsta ska BoKlok bygga 16 par- och radhus, alla 117 kvm fördelat på 5 rum i två plan. Alla hus har egen trädgård och plats för två bilar på uppfarten. Husen säljs som bostadsrätter. Priserna startar på 2 595 000 kr, med en månadskostnad, för avgift till bostadsrättsföreningen, driftskostnad och beräknad ränta, på ca 10 400 kr.

- Vi har ju byggt här i Gunsta tidigare och har känt att intresset för enfamiljshus här i området är stort. Vi är därför väldigt glada att nu erbjuda fler bostäder här, till bra priser. Stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och hålla kostnaderna nere utan att tumma på kvaliteten, säger Thomas Marx Norén, byggledare på BoKlok.

Bostäderna kommer att fördelas genom offentlig turordningsdragning. Med anledning av Coronavirus har BoKlok valt att göra delar av köpprocessen onlinebaserad. Det betyder att alla som lämnar intresse för bostäderna på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att anmäla sitt deltagande till turordningsdragningen. Dragningen sker sedan via en livesändning på webben, och kunder får då välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

- Vi ser vårt tillvägagångssätt med turordningsdragning som det mest rättvisa. Med en onlinebaserad process blir det såklart lite annorlunda från hur vi brukar göra, men principen är densamma. Man får välja sin bostad i lugn och ro och behöver aldrig oroa sig för budgivning och skenande priser, säger Thomas Marx Norén.

Det nya kvarteret i Gunsta kommer att heta BoKlok Sadelmakaren och ligger nära både natur och service. I närområdet finns både förskola, närbutik, plantskola och restaurang. Uppsala nås enkelt med både bil, kollektivtrafik och cykel. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll