Gå direkt till innehåll
Illustration av gårdssida med balkong/altan med gräsplatt, samt nyanlagd lekplats, BoKlok Landeriet.
Illustration av gårdssida med balkong/altan med gräsplatt, samt nyanlagd lekplats, BoKlok Landeriet.

Pressmeddelande -

​Rättvis försäljning av 24 lägenheter i Vänersborg

Lördagen den 7 april, på IKEA i Uddevalla, startar försäljningen av de BoKlok-lägenheter som ska byggas på Holmängs Hage i Vänersborg. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 10-12. En turordningslista dras sedan fram, som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Byggstart är planerad till sommaren 2018, med beräknad inflyttning våren 2019.

Holmängs Hage är ett bostadsområde under utveckling i Vänersborg och här ska BoKlok bygga 24 st. lägenheter. Lägenheterna kommer att ha två, tre och fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm - alla med egen balkong eller altan. De byggs som bostadsrätter och boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4300 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

- Vi är väldigt glada att vara med och utveckla ett helt nytt bostadsområde i Vänersborg. Holmängs Hage har stor potential - på perfekt läge där stan möter landet. Att bygga här och kunna erbjuda bra bostäder som vanliga människor har råd med känns roligt, säger Lisa Roos, projektledare på BoKlok.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst.

- Vi tycker att vårt tillvägagångssätt är det mest rättvisa. Genom att utesluta budgivning i försäljningen gör vi våra lägenheter tillgängliga för alla, utan att slutpriset blir mer än man förväntat sig. Genom att förtillverka stora delar av våra hus i vår fabrik i Gullringen kan vi också på väldigt kort tid få husen på plats. Från säljstart till färdiga hus tar det för det mesta mindre än ett år. Våra kunder behöver därför inte vänta länge på sina nya, kloka boenden, säger Lisa Roos.

Det nya området, BoKlok Landeriet, kommer att byggas på Holmängs Hage, en ny stadsdel som byggs på Holmängen i utkanten av Vänersborg. Staden är endast ett stenkast bort samtidigt som naturen och vattnet är runt knuten med Göta Älv, Ekopark Halle-Hunneberg och Kyrkängens koloniområde. Här finns också mataffär, skola och kommunikationer på gångavstånd. Till Trollhättan tar det 20 minuter med bil och Göteborg nås på en timme. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event