Gå direkt till innehåll
Varbergs vackra kallbadhus
Varbergs vackra kallbadhus

Blogginlägg -

Fem Varbergsfavoriter

Varberg är den småskaliga men livliga västkuststaden, som har nära till det mesta. Vi listar våra fem Varbersgfavoriter för dig som är nyfiken på staden, och som vill veta vad du inte får missa vid ett besök - eller vad du kan njuta av dagligen om du flyttar hit! 

5. Natur
De flesta tänker säkert på havet när de tänker på naturen kring kuststaden Varberg. Men inåt i landet finns även en magiskt vacker bokskog, Åkulla. Här finns fina vandringsstigar, och bästa picnicstället hittar du vid Bexells talande stenar med sina tankespråk från slutet på 1800-talet.

4. Nöje
Mitt i Varberg ligger utomhusscenen Societén, som har ett späckat program under sommarens varma månader. Här finns möjlighet att lyssna till konserter eller på musik från pianobaren. Du kan med fördel även bara hänga med vännerna på uteserveringen och ta ett glas av din svalkande favoritdryck.

3. Motion
Oavsett om du vill jogga eller gå med stavar så är strandpromenaden given för motion med sin oslagbara utsikt över havet. Ingen dag är den andra lik när det kommer till den utsikten! Det finns också fina möjligheter till surfning, kitesurfning och andra vattensporter längs kustremsan.

2. Shopping - i stadskärnan och lite längre bort
Varberg ståtar med ett av landets största torg, och här bedrivs det ofta livlig torghandel. Från torget grenar sig sedan stadskärnans alla små shoppinggator vidare ut i staden, och de har flertalet små unika butiker att bjuda på. En dag med shopping och lunch på en av stadens mysiga restauranger är ett trevligt alternativ till listans nästa punkt - året om! För den som gillar växter, odling och trädgårdsliv är härliga Träslövs trädgård väl värt ett besök.

1. Bad
Varberg är en utpräglad kuststad och havet har verkligen huvudrollen i den makalöst pittoreska staden och dess omgivningar. Badutbudet är stort och varierat: här får både sand- och klippbadsälskaren sitt lystmäte mättat, och föredrar du att bada från brygga är det vackra kallbadhuset förmodligen ditt förstaval. Den kalla årstiden finns det dessutom både SPA och badhus att välja på, lite beroende på vilken avsikten med badet är - återhämtning eller motionssimning.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll