Gå direkt till innehåll
Illustration av gårdssida med balkonger & altaner samt gemensamma gröna ytor, BoKlok Haga i Älmhult.
Illustration av gårdssida med balkonger & altaner samt gemensamma gröna ytor, BoKlok Haga i Älmhult.

Pressmeddelande -

​IKEAs och Skanskas BoKlok säljer 36 lägenheter i Älmhult

BoKlok, ett företag sprunget ur en idé från IKEA och Skanska, startar onsdagen den 13 mars försäljningen av de lägenheter som ska byggas i Hagabo i Älmhult. Säljstarten kommer att äga rum på IKEA Älmhult, och intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-18. Strax efter kl. 18 dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Byggstart är planerad till sommaren 2019, och beräknad inflyttning är sommaren 2020.

Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Oavsett storlek är lägenheterna öppna, ljusa och kvadratsmarta, och alla har altan med egen grästäppa eller balkong. Varje lägenhet får dessutom en parkeringsplats och ett förrådsutrymme i området. Alla lägenheter byggs som bostadsrätter och priserna för en tvårumslägenhet startar på 875 000 kr med en månadsavgift på 3162 kr.

- Vi är ett företag med rötterna i IKEA och att nu kunna erbjuda bra bostäder för vanliga människor, precis som Ingvar Kamprads tanke med BoKlok var, just här i Älmhult där både IKEA och Ingvar Kamprad själv har sina rötter, känns så klart extra roligt. Vi förtillverkar stora delar av bostäderna i vår fabrik i Gullringen, vilket gör att vi kan tänka i stora volymer och det är därför vi kan hålla låga priser, säger Simon Wedeborg, projektledare på BoKlok.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

- Genom vår turordningslista får alla möjlighet att välja boende utan att behöva armbåga sig fram i en budgivning. Genom att utesluta budgivning vet man också alltid vad slutpriset blir, och inga dolda avgifter tillkommer, säger Simon Wedeborg.

Det nya kvarteret i Hagabo kommer att kallas BoKlok Haga, och ligga mitt i den småländska idyllen med lummig skog runt knuten och med IKEA-varuhuset ett stenkast bort. Helt i linje med BoKloks syn på hållbarhet kommer husens tak även att utrustas med solceller som kommer att driva husens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll