Gå direkt till innehåll
Will Needham och Jerker Lessing då de spelade in första avsnittet till podcasten Future Distributed tidigare i höst.
Will Needham och Jerker Lessing då de spelade in första avsnittet till podcasten Future Distributed tidigare i höst.

Blogginlägg -

Jerker Lessing i nya podcasten Future Distributed

I september gästades BoKlok av Will Needham, grundare av podcasten Future Distributed. Vår forsknings- och utvecklingschef Jerker Lessing blev intervjuad för ett pod-avsnitt, och visade sedan Will ett färdigt BoKlok projekt samt en visningsbostad.

Tidigare i år bestämde sig Londonbaserade Will Needham  för att säga upp sig från arbetet och starta en podcast om innovativa byggmetoder. Med målet att resa runt jordklotet och göra intervjuer med de allra främsta inom området hörde han av sig till Jerker Lessing på BoKlok i slutet av sommaren, och kom för en intervju i början av hösten. Utöver intervjun och inspelningen, besöktes färdiga projektet BoKlok Glasörten i Bunkeflostrand, och en möblerad visningsbostad där.

Själva podsamtalet tog ungefär en timme, och bland annat pratade Jerker om kopplingen mellan Skanska och IKEA historiskt och idag när det gäller såväl konceptet som den dagliga verksamheten i BoKlok. Jerker fick även berätta om sin koppling till Stanford University, vad han arbetar med just nu här på BoKlok samt tipsa om en bok som alla borde läsa. Du kan lyssna på podavsnittet, som heter "Sustainable Homes For All" här!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Alexandra Lundqvist

Alexandra Lundqvist

Head of Communication 010-448 26 62

Relaterat innehåll

Professor Robert Burgelman, Margot Sutherland och BoKloks FoU-chef Jerker Lessing utanför BoKloks kontor i Malmö

Jerker Lessing om Stanford-forskarnas besök: "De ser BoKlok som unika"

​I veckan hade BoKlok återbesök av två forskare från Stanford University. Forskarna besökte oss första gången redan förra sommaren, och då fick de lära sig grunderna om BoKlok (vem vi är, vad vi gör och hur vi bygger). Det besöket resulterade i en omfattande företagsbeskrivning av BoKlok som nu ska användas i undervisningen av ingenjörsstudenter vid Stanfords motsvarighet till Handelshögskolan.