Gå direkt till innehåll
Gustav Jansson, LTU, Jerker Lessing, BoKlok, och Susanne Rudenstam, Sveriges träbyggnadskansli på IC Forum 2020.
Gustav Jansson, LTU, Jerker Lessing, BoKlok, och Susanne Rudenstam, Sveriges träbyggnadskansli på IC Forum 2020.

Blogginlägg -

BoKlok medverkade på sjätte upplagan av IC Forum vid Stanford University

I veckan gick den sjätte upplagan av Industrialized Construction Forum av stapeln på Stanford University. Jerker Lessing, Forsknings- och utvecklingschef på BoKlok och tillika adjungerad professor vid Stanford University, har varit med och arrangerat konferensen sedan starten.

Tanken med IC Forum är att konferensen ska vara en arena för utbyte av idéer, kunskap och insikter om hur vi kan förbättra vår industri, men även att skapa länkar mellan branschaktörer runt om i världen.

- IC Forum startade som en stor idé i litet format för sex år sedan, berättar Jerker Lessing. Genom åren har det växt och idag ser vi att den stora idén blivit än större, och att det småskaliga formatet har växt till en heldagskonferens med deltagare från hela världen.

I år hade Jerker sällskap från Sverige i form av Susanne Rudenstam från Sveriges träbyggnadskansli. Hon berättade om hur den svenska trähusindustrin är motorn i det hållbara och effektiva industriella byggandet i Sverige. Med var även Gustav Jansson från Luleå tekniska universitet, som berättade om de olika forskningsprojekt som bedrivs där tillsammans med bl a BoKlok.

- Det är roligt att se ett sådant stort intresse för svenskt industriellt träbyggande, men också att få dela med oss - och ta del av - kring vad som händer på den absoluta fronten av utveckling när det gäller hållbart och kostnadseffektivt byggande, fortsätter Jerker.

Under dagen hölls också föredrag om utvecklingen inom plattformar, digitala verktyg, automatisering, processutveckling och nya affärsmodeller. 

- Både etablerade och nystartade företag som Katerra, Project Frog, Skender, DIRTT, Goldbeck, Alice Technologies och Bryden Wood var representerade på IC Forum. Det  säkerställde både bredd och djup i samtalen. Dagen uppfyllde med råge våra förväntningar! IC Forum har verkligen etablerats som en mötesplats för kunskapsutbyte och nätverkande för industriellt byggande. Och det känns helt rätt att BoKlok är starkt förankrat i detta, avslutar Jerker.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Alexandra Lundqvist

Alexandra Lundqvist

Head of Communication 010-448 26 62

Relaterat innehåll