Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Nu kommer BoKlok tillbaka till Gävle!

Nu byggs fler kloka hem i Gävle när BoKlok planerar för 39 lägenheter i södra Hemlingby och 18 radhus i Lindbacka. Försäljningen kommer att starta i april 2018 och beräknad inflyttning är under våren och sommaren 2019.

- Vi är glada över att kunna erbjuda fler hem i just Gävle. Här har vi byggt tidigare och våra bostäder då var väldigt populära, så det känns kul att nu ge fler människor chansen att bo klokt, säger Jonas Olsson, projektledare på BoKlok.

Planerna för Gävle innefattar två kommande projekt. Området BoKlok Svärdet kommer att bestå av 39 lägenheter i södra Hemlingby med planerad inflyttning sommaren 2019 och området BoKlok Fritiden kommer att bestå av 18 radhus i Lindbacka med planerad inflyttning våren 2019. Bostäderna i båda projekten kommer att byggas som bostadsrätter. Försäljningen för båda områdena startar i april 2018. Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning där en turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

- Vi tycker att vårt tillvägagångssätt är det mest rättvisa. Genom att utesluta budgivning i försäljningen gör vi våra lägenheter tillgängliga för alla, utan att det tillkommer dolda kostnader eller att slutpriset blir mer än man förväntat sig. Vår grundtanke är att alla ska ha råd att bo bra, säger Jonas Olsson.

Lindbacka är idag en modern stadsdel bestående av villor och radhus och som nu ska kompletteras med ytterligare bostäder. Södra Hemlingby är ett helt nytt område som planeras söder om existerande bebyggelse i Hemlingby, och här är Boklok första aktör på plats. I stadsdelen planeras det för totalt 500 nya hem. Både Lindbacka och Hemlingby ligger nära naturen och ger möjligheter till ett rikt friluftsliv samtidigt som man är nära bekvämligheter såsom mataffärer, vård, skolor och förskolor. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner



BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event