Gå direkt till innehåll
Henrik Johnsson, nybliven Executive Vice President på BoKlok.
Henrik Johnsson, nybliven Executive Vice President på BoKlok.

Pressmeddelande -

​Henrik Johnsson i ny roll på BoKlok

Henrik Johnsson har under de gångna två åren varit ansvarig för BoKloks expansion i Storbritannien. Den 1 maj tillträdde Henrik Johnsson rollen som Executive Vice President för BoKloks verksamheter i Finland, Norge och Storbritannien.

Under de senaste två åren har Henrik Johnsson varit ansvarig för att leda och verkställa BoKloks expansion i Storbritannien. En lokal organisation och en projektportfölj är nu etablerad, med tre projekt i pågående bygglovsprocesser.

Med start 1 maj har Henrik Johnsson nu gått vidare till en nyinrättad roll som Executive Vice President för BoKloks verksamheter i Finland, Norge och Storbritannien. Cheferna för respektive landrapporterar till Henrik Johnsson.

- Detta är en utmärkt lösning för att säkerställa ett nära och tydligt ledarskap för samtliga marknader, samtidigt som vi på bästa sätt tillgodogör oss Henriks erfarenhet från det mycket framgångsrika arbetet med att etablera BoKlok UK. För BoKlok är detta en lösning som lägger grunden för en långsiktigt lönsam affär på våra samtliga marknader, säger Jonas Spangenberg, VD på BoKlok.

Henrik Johnsson har arbetat på BoKlok sedan 2010 och har tidigare haft roller som chef expansion, chef produkt & industriell produktion samt chef supply chain. Henrik kom till BoKlok från Skanska, där han under tio års tid arbetade med både projekt- & affärsutveckling samt entreprenadverksamhet och bostadsutveckling, vilket gett honom stor erfarenhet inom dessa områden.

- För mig är detta en helt ny roll och två marknader, Finland och Norge, som jag inte jobbat med i samma utsträckning tidigare. Jag ser fram emot att ta del av kunskapen som finns i våra verksamheter i respektive land och utveckla dessa marknader ännu mer. Det känns väldigt roligt, och intressant, att få vara en del av dessa länders team och att tillsammans skapa långsiktig framgång, säger Henrik Johnsson, nybliven Executive Vice President på BoKlok. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier



BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll