Gå direkt till innehåll
​BoKlok tecknar avtal gällande tre markområden i Storbritannien – Worthing, Bristol och Peacehaven

Pressmeddelande -

​BoKlok tecknar avtal gällande tre markområden i Storbritannien – Worthing, Bristol och Peacehaven

BoKloks brittiska gren, BoKlok UK Ltd, har landat sina första kontrakt på markområden sedan lanseringen i Storbritannien 2019. 

Det som blir de första tre utvecklingsområdena för BoKlok i Storbritannien ligger i södra och sydvästra England, närmare bestämt i Worthing, Bristol och Peacehaven. Tillsammans kommer dessa områden att skapa ca 400 bostäder, med förbehåll för att byggloven godkänns. 

Genom industriella byggmetoder kan priserna hållas nere. Merparten av de nya bostäderna kommer att säljas direkt till privatpersoner medan en mindre del kommer att säljas till lokala myndigheter och bostadsföreningar, så kallade housing associations, för att ingå i deras sociala bostadsprogram. 

- Vi är såklart väldigt glada för det här! Det är verkligen en första milstolpe för vår verksamhet i Storbritannien. Vi är tacksamma för samarbetet med partners och lokala myndigheter, som har stöttat oss och delar vår vision om hållbara hem till ett lågt pris, för alla, nu även på den brittiska marknaden, säger Jonas Spangenberg, VD på BoKlok. 

Det första området med hem från BoKlok i Storbritannien beräknas stå klart under 2021. 

Relaterade länkar

Ämnen

KategorierBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll