Gå direkt till innehåll
Illustration av entrésida med uppfart, förstukvist & balkong, BoKlok Nejlikan i Skarplöt, Haninge.
Illustration av entrésida med uppfart, förstukvist & balkong, BoKlok Nejlikan i Skarplöt, Haninge.

Pressmeddelande -

​Försäljningsstart av kloka bostäder i Haninge

Torsdagen den 28 november startar försäljningen av BoKlok-radhus i Skarplöt i Haninge. Alla intresserade är välkomna till IKEA Kungens kurva, där man kan lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19. Strax efter kl. 19 dras sedan en turordningslista utifrån vilken man väljer bostad, i just tur och ordning. Byggstart är planerad till vintern 2019, med beräknad inflyttning vinter/våren 2021.

I Skarplöt, Haninge ska BoKlok bygga 39 radhus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med egen trädgård och plats för två bilar på uppfarten. Husen säljs som bostadsrätter, med priser från 2 695 000 kr. Boendekostnaden per månad, för avgift till föreningen och beräknad driftskostnad, är ca 6900 kr.

-Det känns väldigt roligt att det är dags att starta försäljningen! Vi har ju byggt här i Skarplöt tidigare och eftersom de husen var så eftertraktade är vi väldigt glada att erbjuda ytterligare bostäder som vanliga människor har råd med. En av anledningarna till att vi har så bra priser är för att stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, säger Ilhan Yildiz, projektledare på BoKlok.

Alla bostäder från BoKlok fördelas genom offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten, och utifrån det turordningsnummer kunderna tilldelas får de sedan välja bostad.

-Vi kapar både kösystem och budgivning när vi säljer våra hem. Det känns mest rättvist, så får alla lika stor chans att köpa. Genom att ha säljstarten vid ett tillfälle, samlar vi också alla kunder. Det gör att man får träffa sina blivande grannar, vilket känns fint, säger Ilhan Yildiz.

Det nya kvarteret med radhus kommer att heta BoKlok Nejlikan och planeras att bygga i Skarplöts allé, 2 km från järnvägsstationen i Västerhaninge. På granntomterna har BoKlok tidigare byggt både radhus och lägenheter. De nya husen byggs runt gemensamma ytor med mycket grönska och har bär- och svampskog inpå knuten.I området finns hållplats för tre lokala busslinjer, och i Västerhaninge centrum finns flera större mataffärer.  

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll