Gå direkt till innehåll
Översiktsillustration av det nya kvarteret, BoKlok Smaragden i Färjestaden.
Översiktsillustration av det nya kvarteret, BoKlok Smaragden i Färjestaden.

Pressmeddelande -

​Försäljning av kloka parhus i Färjestaden

BoKlok startar försäljningen av parhus i Färjestaden torsdagen den 20 september. Försäljningsstarten kommer att ske på IKEA Kalmar mellan kl. 17-18. Alla intresserade kan lämna sin turordningsanmälan och strax efter kl. 18 dras en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Byggandet har precis påbörjats och beräknad inflyttning är sommaren 2019.

I Färjestaden ska BoKlok bygga 7 st. parhus, bestående av totalt 14 bostäder. Varje bostad har 5 rum fördelat på 117 kvm i två plan, med egen liten trädgård och plats för en till två bilar på uppfarten. De kommer säljas som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen, driftskostnad och beräknad ränta blir från ca 9500 kr per månad.

På BoKlok förtillverkas stora delar av alla hus inomhus i en fabrik, i en kontrollerad, skyddad och optimerad miljö. Detta tillvägagångssätt gör att kostnaderna kan hållas nere, husen väderskyddas under byggprocessen och miljöpåverkan blir lägre.

- Genom att bygga på det här sättet kan vi på väldigt kort tid få ett hus på plats vilket gör att våra projekt för det mesta tar mindre än ett år från säljstart till färdiga hus. Det gör att vi kan hålla lägre priser utan att tumma på kvaliteten. Vi bygger dessutom alla våra hus i trä som har de lägsta koldioxidutsläppen jämfört med något annat byggnadsmaterial. Bra för både oss, de boende och miljön!, säger Peter Johnson, projektledare på BoKlok.

BoKlok försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” vilket i praktiken innebär att bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas vid säljstarten och kunder får välja den BoKlok bostad som passar dem bäst utifrån det nummer de fått i turordningen.

- Vi tycker att vårt tillvägagångssätt är det mest rättvisa. Genom att utesluta budgivning gör vi husen tillgängliga för fler människor, utan att det tillkommer dolda kostnader eller att slutpriset blir mer än man förväntat sig eller har råd med. Samtidigt samlas alla kunder vid säljstarten vilket gör att alla får träffa sina blivande grannar. Det känns trevligt och ger förhoppningsvis en bra grund för ett härligt grannskap, säger Peter Johnson.

Det nya kvarteret kommer att heta BoKlok Smaragden och ligger i ett lugnt område med skogen runt knuten och havet nära tillhands. Allt som behövs för en bekväm vardag finns dock nära - mataffärer, förskola, skola, sporthall och vårdcentral. BoKlok har tidigare byggt lägenheter i området. Ett par kilometer bort ligger Ölands köpstad och Färjestadens hamn med stort utbud av butiker, caféer och restauranger. Till Kalmar tar det endast ca 20 min med bil eller buss. 

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event