Gå direkt till innehåll
Familjen Michael i sitt kök i BoKlok radhuset på Drottninghög, Helsingborg.
Familjen Michael i sitt kök i BoKlok radhuset på Drottninghög, Helsingborg.

Nyhet -

I Drottninghög är det lätt att leva – med allt inom räckhåll

I den charmiga stadsdelen Drottninghög i nordöstra Helsingborg, bor Shereen och hennes man Michael tillsammans med döttrarna Liyandra och Andrilla i ett BoKlok radhus. Här glädjer sig familjen åt att bo nära surret i stadens centrum med alla sina aktivitetsmöjligheter, med närhet till pendlingsmöjligheter och med många olika grönområden och lekplatser inom räckhåll.

Shereen har nyligen tagit en mastersexamen inom Service Management och hennes man arbetar inom IT-industrin. Den äldsta dottern går på International School of Helsingborg medan den yngre går i förskolan. Tillsammans delar de alla ett mysigt hem i ett BoKlok radhus på fem rum fördelade på 117 kvadratmeter.

Familjen ville gärna bo i stan, men samtidigt ville de inte förlora möjligheten att ha nära till stora grönytor. Eftersom Drottninghög erbjuder båda delarna, var det ett enkelt val.

- Genom att flytta närmre stan, fick vi fler miljövänliga alternativ för pendling till alla vardagens aktiviteter och vi gillade också konceptet med att föra staden närmre och att kunna bo mer hållbart, så varför inte ta del av det tänkte vi, säger Shereen.

Något av det bästa med det nya hemmet enligt henne, är den gröna växtligheten på taket av uteförrådet precis utanför radhuset:

- Jag blir glad av att se det när jag vaknar på morgonen och tittar ut genom mitt sovrumsfönster. Det är både vackert och bra för den biologiska mångfalden och för hantering av dagvatten. Och jag är väldigt glad att jag äger ett hus som BoKlok bygger på ett hållbart sätt av trä.

Drottninghög genomgår en förvandling med visionen om att skapa en stadsdel som erbjuder nya mötesplatser och moderna bostäder bredvid den redan existerande närheten till kollektivtrafik, matbutiker och flertalet lekplatser. BoKlok bidrar till utvecklingen av stadsdelen med ett nytt område med radhus och flerfamiljshus, där fler lägenheter ska byggas.

- Drottninghög känns så komplett nu med alla promenadstråk, närheten till skolor, bibliotek, kyrka och alla öppna ytor. Drottninghög har helt enkelt allt inom räckhåll, säger Shereen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event