Gå direkt till innehåll
​BoKlok skänker pengar till Radiohjälpen

Nyhet -

​BoKlok skänker pengar till Radiohjälpen

Under våren lanserade BoKlok en helt onlinebaserad köpprocess med anledning av Covid-19. I samband med detta gjordes en undersökning bland kunderna om upplevelsen. För varje inkommet svar skänks nu 50 kr till Radiohjälpen och arbetet för riskgrupper i Coronapandemin.

På BoKlok genomförs traditionellt flera delar av köpprocessen genom möten mellan kunder och personal, och kunder emellan.Den pågående Coronapandemin har gjort att BoKlok tagit fram en ny köpprocess som är helt onlinebaserad, utan fysiska möten. Omställningen till en digital processgjordes för att minska risken för smittspridning i samhället. Samtidigt sänktes förskottsbeloppet på alla bostäder från BoKlok till 10 000 kronor, för att sänka tröskeln för bostadsköp i oroliga tider som dessa.

För att få mer information om hur kunder upplevt den information de fått i samband med den onlinebaserade köpprocessen, har en undersökning skickats ut till intressenter i utvalda projekt under våren.För varje inkommet svar i undersökningen skänker nu BoKlok 50 kronor till Radiohjälpen och deras arbete för att bistå och hjälpa riskgrupper i pandemin. Antalet inkomna svar under våren blev 106 stycken vilket gör att Radiohjälpen mottar 5300 kronor.

- Eftersom vår omställning till en digital försäljningsprocess är en konsekvens avCorona så tänkte vi att det kunde vara fint att ge pengar till en organisation som arbetar med de grupper som drabbas hårt av pandemin. Radiohjälpen har en lång tradition av att förändra liv och lindra nöd genom att engagera, samla och aktivera viljan att stödja människor där det behövs som mest, och därför känns organisationen som ett utmärkt val. Vihoppas att vårt bidrag kan göra någon skillnad, säger Emelie Ekelund, sälj- och marknadschef på BoKlok i Sverige.

Runt om i landet slår coronaviruset hårt mot personer i riskgrupper eller personer som lever i social utsatthet. Äldre och sjuka kan ha svårt att få vardagsbestyren att gå ihop när man inte kan röra sig fritt i samhället, barn med underliggande sjukdomar kan bli isolerade och människor i social och/eller ekonomisk utsatthet kan bli ännu mer sårbara än tidigare. Radiohjälpens arbete i denna fråga syftar till att stödja organisationer som jobbar med riskgrupper på olika sätt. Det kan vara allt från att ge information och hjälp i kontakten med myndigheter och sjukvård, leverera mat och mediciner, till att sätta upp digitala stödgrupper och anordna sociala aktiviteter på distans.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll