Gå direkt till innehåll
Illustrationsbild över området BoKlok Anjou
Illustrationsbild över området BoKlok Anjou

Blogginlägg -

Klart för inflyttning i helt ny stadsdel

Skövde växer så det knakar och en helt ny stadsdel har nu börjat ta form. BoKlok har byggt 34 hållbara lägenheter i bostadsrättsform som nu är klara för inflyttning.

Den nya stadsdelen Trädgårdsstaden har växt fram sen starten i november 2009 och byggs ut i etapper. När den är helt färdigställd ger den plats åt totalt 1200 bostäder och uppemot 4000 människor, handel och olika former av kommunal service. BoKlok är en av byggherrarna som erbjuder bostäder i området och de välplanerade lägenheterna är nu färdiga för inflyttning. Här bor man i nytt och tryggt, med egen balkong eller altan med trädgårdstäppa. Till varje lägenhet finns ett förråd och en parkeringsplats. Lägenheterna är nästan slutsålda men än finns det chans att bo klokt!

BoKlok är ett annorlunda boendekoncept som har utvecklats av Skanska och IKEA. Husen byggs i moduler och kan därför snabbt få fram hela områden med nyckelfärdiga bostäder till ett fast pris och liten egen arbetsinsats. Systemet bygger på ett modulsystem som gör att husen kan skräddarsys efter nästan alla slags tomter.

– Det är roligt att få ha varit med och utvecklat en helt ny stadsdel i Skövde - en stad i utveckling. Vårt sätt att bygga har gjort att vi snabbt kunnat leverera nyckelfärdiga bostäder i området. Vi bygger husen i fabrik och kan därför använda rationella tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi då påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Christer Gunnarsson, affärschef BoKlok. 

Stadsdelen ska bli en småskalig, sammanhållen bebyggelse med tydliga gränser mot gator, platser och omgivningar.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll