Gå direkt till innehåll
BoKlok Drakflygaren
BoKlok Drakflygaren

Pressmeddelande -

Nu får ännu fler möjlighet att bo klokt i Malmö

På lördag 26 maj startar försäljningen av 23 BoKlok-radhus som ska byggas intill Bulltofta Rekreationsområde. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 10-12 på IKEA i Malmö. Vid dagens slut dras en turordningslista som bestämmer vem som får välja radhus först, som nummer två, nummer tre osv.Byggstart är planerad till sensommaren 2018, med beräknad inflyttning till hösten 2019.

Vid Bulltoftaparken på Riseberga ska BoKlok bygga 23 radhus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med egen liten trädgård eller ett generöst trädäck samt egen parkeringsplats. Radhusen kommer att säljas som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen, driftskostnad och beräknad ränta blir från ca 9 513 kronor per månad.

- Vi är väldigt glada att åter kunna erbjuda Malmöborna kloka, kvadratsmarta bostadsrättsradhus i trygga kvarter. Vårt senaste radhusområde i kommunen, BoKlok Sommarlusten i Johanneslust, sålde slut inom ett par månader, så behovet och efterfrågan på plånboksvänliga bostäder är verkligen stort, säger Marina Nyman, projektledare på BoKlok.

BoKlok försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla”. Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok bostad som passar dem bäst.

- Vi tycker att vårt sätt att sälja hus på är det mest rättvisa. Genom att utesluta budgivning i försäljningen gör vi våra hus tillgängliga för alla, utan att det tillkommer dolda kostnader eller att slutpriset blir mer än man förväntat sig. Vår grundtanke är att alla ska ha råd att bo bra, säger Marina Nyman.

Precis intill husen i BoKlok Drakflygaren ligger Bulltofta Rekreationsområde, ett område som består av omväxlande natur med skog, vatten, ängar och kullar. Här finns också en traditionell park, koloni- och odlingslotter och rika möjligheter till idrotts- och friluftsaktiviteter. I närområdet finns både matbutik, restauranger och bank.

Närmsta förskola ligger en halv kilometer bort, och till grundskola (F-9) är det mindre än en kilometer. Det kommer även byggas en helt ny förskola i direkt anslutning till tomten.

Till busshållplatsen är det 300 meter, och bussen tar bara ca 20 min till Malmö C, med frekventa avgångar. I området finns bra cykelbanor och man har nära till påfarten till inre ringvägen, vilket även möjliggör en smidig bilpendling.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner



BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll