Gå direkt till innehåll
Illustration av entrésida med uppfart, förstukvist & balkong, BoKlok Neptunus i Fullerö hage, Uppsala.
Illustration av entrésida med uppfart, förstukvist & balkong, BoKlok Neptunus i Fullerö hage, Uppsala.

Pressmeddelande -

​Digital turordning bestämmer klokt boende i Fullerö hage, Uppsala

Tisdagen den 28 april startar försäljningen av BoKloks radhus i Fullerö hage. Alla intresserade kan anmäla sig på BoKloks hemsida och får sedan möjlighet att anmäla sig till den livesända turordningsdragningen. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sin bostad, och utesluter budgivning. Byggstart är planerad till hösten 2020, med beräknad inflyttning hösten 2021.

I Fullerö hage ska BoKlok bygga 30 radhus. Husen har 5 rum fördelade på två plan, totalt 117 kvm. Till varje hus hör trädgård och uppfart med plats för upp till två bilar. Husen säljs som bostadsrätter och priserna startar på 2 495 000 kr. Månadskostnaden, för avgift till bostadsrättsföreningen, beräknad ränta och driftskostnad, beräknas bli ca 9500 kr.

- Vi har byggt i Fullerö hage förr, och är väldigt glada att nu kunna erbjuda ytterligare bostäder till ett bra pris här. Då var det lägenheter och nu bygger vi alltså radhus. Uppsala i allmänhet och Fullerö hage i synnerhet har ett stort behov av småhus, och det vill vi såklart gärna tillgodose, säger Erkki Eilola, projektledare på BoKlok.

Alla BoKloks bostäder fördelas genom offentlig turordningsdragning, för att det ska vara en så rättvis process som möjligt och lika för alla. Med anledning av Coronavirus har BoKlok valt att göra delar av köpprocessen onlinebaserad. Det betyder att alla som lämnar intresse för projektet på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att anmäla sig till deltagande vid turordningsdragningen. Dragningen sker sedan via en livesändning på webben, och kunder får då välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

- Vår filosofi är att alla ska ha råd att bo bra och vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda nybyggda bostäder av bra kvalitet till ett bra pris. Genom vår turordningslista, som nu blivit digital, får alla möjlighet att välja boende utan att behöva armbåga sig fram i en budgivning eller förstå kluriga kösystem. Det är viktigt för oss, säger Erkki Eilola.

Det nya kvarteret i Fullerö hage kommer att kallas BoKlok Neptunus, och ligger 10 km norr om Uppsala. Fullerö hage är ett utbyggnadsområde och det planeras för totalt 1200 bostäder här. I närliggande Storvreta finns ett brett serviceutbud. Stadsbussar och cykelvägar ligger i anslutning till området och bara 1,5 kilometer bort finns pendeltåg som når Uppsala på 8 min och Arlanda på 35 min. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll