Gå direkt till innehåll
​BoKlok bygger 30 radhus i Fullerö hage, Uppsala

Pressmeddelande -

​BoKlok bygger 30 radhus i Fullerö hage, Uppsala

I Fullerö hage i Uppsala ska BoKlok bygga 30 radhus i bostadsrättsform. Försäljningen kommer att starta under våren 2020. Byggstart är planerad till 2021 och inflyttning är beräknad till hösten 2021.

- Fullerö hage är ett nytt område i Uppsala och vi är väldigt glada att vara med om utvecklingen här. Vi har byggt lägenheter här sedan tidigare, där det fortfarande finns några kvar att köpa, och nu kompletterar vi med radhus! säger Erkki Eilola, projektledare på BoKlok.

Radhusen har 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan, och byggs alla som bostadsrätter. Boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen, driftskostnad och beräknad ränta blir från ca 9550 kr per månad.

- Alla våra hus byggs inomhus i fabrik och det gör att vi kan använda rationella och effektiva processer när vi bygger. Det gör också att vi kan tänka i stora volymer, och på så sätt hålla priserna nere. Dessutom minskas påverkan på både miljö och klimat och husen skyddas från väder och vind, säger Erkki Eilola.

Det nya kvarteret i Fullerö hage kommer att heta BoKlok Neptunus och ligger i ett skogsnära och barnvänligt område. I Fullerö hage planeras det för totalt 1200 bostäder med varierad bebyggelse. Alla kommer ha skogen runt knuten, möjlighet till ett rikt friluftsliv och nära till sport- och kulturaktiviteter i Storvreta och Uppsala. Stadsbussar och cykelvägar ligger i anslutning till området och 3 kilometer bort finns pendeltåg som når Uppsala på 8 min och Arlanda på 35 min. I närområdet finns förskola, närlivs, bensinstation och tvätthall. Planer finns för ytterligare förskola, grundskola, idrottshall och företagspark med handel och service.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll