Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med balkonger & altaner, BoKlok Mellstagården, Borlänge.
Illustration av trädgårdssida med balkonger & altaner, BoKlok Mellstagården, Borlänge.

Pressmeddelande -

​BoKlok startar försäljning av 38 lägenheter i Borlänge

På måndag den 13 maj startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Kvarnsveden på IKEA i Borlänge. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 16-18. Vid dagens slut dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Beräknad inflyttning hösten 2020.

I Kvarnsveden ska BoKlok bygga 38 antal lägenheter. Lägenheterna kommer att ha två, tre och fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm och alla får balkong eller altan. De byggs som bostadsrätter och priserna startar på 995 000 kr med en månadsavgift på 2984 kr för en tvårumslägenhet.

- Kvarnsveden är ett attraktivt område. Härifrån är kommunikationerna goda till Borlänge och Mellsta friluftsområde ligger bara runt knuten. Det har inte byggts bostadsrätter i Kvarnsveden sedan 90-talet så att bygga här och kunna erbjuda bra bostadsrätter till ett bra pris känns extra roligt, säger Erkki Eilola, projektledare på BoKlok.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten som är planerad att hållas på IKEA Borlänge, och kunder får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

- Våra kunder har ofta olika önskemål om sina boenden; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo någon våning upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem, på ett rättvist sätt. Att utesluta budgivning i processen gör också att slutpriset aldrig blir mer än man förväntat sig och det tycker vi är viktigt, säger Erkki Eilola.

I närområdet kring det nya kvarteret, BoKlok Mellstagården, finns både skola, mataffär och Mellsta friluftsområde, samtidigt som Borlänge centrum endast är 15 min bort. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll