Gå direkt till innehåll
Illustration av interiör i kök, BoKlok Mellstagården i Kvarnsveden, Borlänge.
Illustration av interiör i kök, BoKlok Mellstagården i Kvarnsveden, Borlänge.

Pressmeddelande -

​​​Nu blir Kvarnsveden, Borlänge 38 lägenheter klokare

I Kvarnsveden i Borlänge ska BoKlok bygga 38 lägenheter. Det blir tvåor, treor och fyror - alla med egen balkong eller altan. Försäljningen kommer att starta i maj 2019 med planerad inflyttning under hösten 2020.

- Det var längesedan det byggdes bostadsrätter i Kvarnsveden, så vi är väldigt glada att nu få utveckla ett redan befintligt bostadsområde med bostäder som vanliga människor har råd med, säger Erkki Eilola, projektledare på BoKlok.

Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Lägenhetshusen byggs i två våningar och alla lägenheter i bottenplan får egen altan och på andra våningen ingår balkong till alla bostäder. De byggs som bostadsrätter och boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir cirka 4100 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

- Genom att bygga i trä, hålla nere tillverkningskostnaderna utan att tumma på kvaliteten, och att alltid tänka i volymer kan vi erbjuda ett nybyggt hem till en lägre kostnad, säger Erkki Eilola.

Det nya kvarteret i Kvarnsveden kommer att kallas BoKlok Mellstagården och ligger cirka fem kilometer från Borlänge centrum. Parkeringar kommer att finnas att hyra för de boende och kollektivtrafiken är nära. I närområdet finns förskola, skola, mataffär och friluftsområde.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten, planerad att hållas den 13 maj på IKEA i Borlänge, och kunder utifrån denna får välja den bostad som passar dem bäst. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll