Gå direkt till innehåll
Översiktsillustration av det nya kvarteret BoKlok Sörgården i Åkersberga. På taken syns solceller - standard på alla lägenhetsprojekt från BoKlok.
Översiktsillustration av det nya kvarteret BoKlok Sörgården i Åkersberga. På taken syns solceller - standard på alla lägenhetsprojekt från BoKlok.

Pressmeddelande -

​48 kloka lägenheter i Åkersberga snart till salu

På tisdagen den 5 november startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Folkets Hus i Åkersberga. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19. Strax efter kl. 19 dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Byggstart är planerad till januari 2020, med beräknad inflyttning i början av 2021.

I Margretelund i Åkersberga ska BoKlok bygga 48 lägenheter, med ett, två, tre och fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Alla lägenheterna byggs som bostadsrätter och månadskostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4700 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

- Åkersberga är en attraktiv kommun i Roslagen som har nära till Stockholm. Det är enkelt att pendla till stan samtidigt som man bor nära naturen och havet. Att bygga i Margretelund och kunna erbjuda bra bostäder till ett bra pris känns väldigt roligt, säger Sofie Anjou Lagerström, projektledare på BoKlok.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

- Vårt tillvägagångssätt gör att vi kan genomföra försäljningen på ett rättvist sätt. Vi har inga krångliga kösystem eller budgivningar som ger höga priser. På samma gång samlar vi alla kunder vid ett tillfälle, vilket gör att man får träffa sina blivande grannar vilket känns trevligt, säger Sofie Anjou Lagerström.

Tomten i Margretelund där det nya kvarteret BoKlok Sörgården ska byggas ligger 1,5 km från småbåtshamn och badplats. Det ligger lantligt till men är samtidigt nära till kollektivtrafik, mataffär, skolor, förskolor och vårdcentral. Busshållplats och matbutik ligger precis bredvid de kommande husen, och Roslagsbanan finns inom två kilometer, med vilken man når Stockholm Östra på bara 35 min. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Presskontakt

Sacha Pardon

Sacha Pardon

Presskontakt Presschef 0702-76 34 26

Relaterat innehåll