Gå direkt till innehåll
Köparna i BoKlok Hasseln bara några meter ifrån byggplatsen och deras kommande hem
Köparna i BoKlok Hasseln bara några meter ifrån byggplatsen och deras kommande hem

Blogginlägg -

De fick se sina nya hem komma flygande i luften

Vanlig nyproduktion kan innebära en lång väntan från köp till inflyttning, men för köparna i BoKlok Hasseln i Falun går tiden snabbare. I onsdags var det dags att lyfta husen på plats och många tog då chansen att besöka montagevisningen där de kunde se sina framtida hem komma flygande som skepp genom luften.

Säljstarten för projektet med de 34 bostadsrättslägenheterna hölls i maj i fjol och sedan dess har man genomfört markarbeten på tomten där den gamla Hälsinggårdsskolan stod så sent som förra sommaren. När rivningsmassorna hade körts bort påbörjades arbetet med att lägga grunder och samtidigt byggdes lägenheterna inomhus i fabriken.

Och så i veckan var det då dags att sätta allt på plats. Som ett gigantiskt Lego placerade kranoperatören de stora modulerna på plats med stor precision enligt ett mycket precist schema. Trots snöfall löpte allt på enligt plan, precis som Stefan Enqvist planerat. Stefan är produktionschef och ansvarig för bygget på arbetsplatsen:

- Lastbilarna med modulerna kommer enligt en exakt tidtabell och det tar bara en dag att montera ett hus med 6 lägenheter. 

Helene Eliasson som är kundansvarig säljare i projektet hade bjudit in köparna i projektet som kunde stå och fika bara några meter ifrån bygget. Helene berättar om det stora intresset kring montaget:

- Det är många kunder som är intresserade av att veta mer om vårt sätt att bygga och det är såklart häftigt för dem att se sina framtida hem lyftas på plats.

När alla hus står på plats är det dags för färdigställandet av lägenheterna invändigt samt att fixa utemiljön i tid till tillträdet senare i sommar. Då har det gått ca 1 år och 3 månader sedan kunderna skrev kontrakt vilket som sagt är ovanligt snabbt när det kommer till nyproduktion.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event