Gå direkt till innehåll
På platsen där en skola nyss stod byggs nu nya kloka lägenheter.
På platsen där en skola nyss stod byggs nu nya kloka lägenheter.

Blogginlägg -

Köpare i Falun fick träffa sina nya grannar

Det var en kylig men färgsprakande höstkväll i oktober då köparna i BoKlok Hasseln för första gången fick besöka platsen där deras framtida hem kommer ligga. Tillsammans fick de träffa projektledaren, den kundansvariga och produktionschefen som berättade om hur deras BoKlok lägenheter kommer byggas på platsen, där det för bara några veckor sedan låg en skola.

Intill rivmassorna från den gamla Hälsinggårdsskolan hade ett stort tält rests. Helene Eliasson som är kundansvarig i projektet och följt köparna genom försäljningen väntade med ett stort leende vid entrén. - "Välkommen. Nu börjar nästa fas i er BoKlok resa - nu ska husen byggas!". När alla hade anlänt presenterades projektgruppen och sedan frågade projektledaren Göran Jagelius vilka som köpt lägenhet i A-huset. De som räckte upp handen fick snabbt svaret att - "Då står ni just nu på platsen för ert kommande hem!" Dessa ord följdes av ett sus i tältet för plötsligt blev hela situationen mer verklig för köparna som såg sig runt efter sina nya grannar.

En presentation av projektet som heter BoKlok Hasseln följde, och nu fanns det möjlighet att beskriva byggnationen av de 34 lägenheterna mer noggrant. Stefan Enqvist som är produktions- och platschef på bygget kunde bland annat berätta om det pågående arbetet med rivningen av den gamla Hälsinggårdsskolan som fram tills nu legat på tomten, och hur markarbetet i övrigt fortskrider inför montaget som kommer att ske under våren 2017. Göran Jagelius beskrev också hur BoKlok bygger lägenhetsmoduler inomhus i fabrik - något som sparar både tid och pengar samtidigt som produktionen har låg miljöpåverkan.

Efter presentationen bjöds det på fika och köparna fick chansen att mingla runt med såväl projektgruppen som varandra. Utanför tältet var det ganska kyligt men inne värmde grannsämjan gott.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event