Gå direkt till innehåll
Illustration av gårdssida med balkonger och uteplatser, BoKlok Goliat i Hammarkullen.
Illustration av gårdssida med balkonger och uteplatser, BoKlok Goliat i Hammarkullen.

Pressmeddelande -

​Turordningen avgör klokt boende i Hammarkullen, Göteborg

Torsdagen den 6 september startar försäljningen av 40 BoKlok-lägenheter i Hammarkullen i Göteborg. Försäljningen kommer att ske på IKEA Bäckebol, där intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19. Vid kvällens slut dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Beräknad inflyttning i de nya lägenheterna är våren 2020.

I Hammarkullen ska BoKlok bygga 40 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4500 per månad för en tvårumslägenhet.

- Vi förtillverkar stora delar av våra hus i vår fabrik i Gullringen. Det gör att vi på väldigt kort tid kan få ett hus på plats och att våra projekt från säljstart till färdiga hus för det mesta tar mindre än ett år. Det här gör att våra kunder inte behöver vänta länge på sina nya, kloka boenden. Det är härligt för kunderna och ger oss en fin känsla också, säger Anthon Samuelsson, projektledare på BoKlok.

Hos BoKlok gäller filosofin "alla ska ha råd att bo bra". Detta innebär att bostäderna säljs och fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas vid försäljningstillfället och kunder får utifrån den välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst.

- Genom att utesluta budgivning i försäljningen gör vi våra lägenheter tillgängliga för alla, utan att det tillkommer dolda kostnader eller att slutpriset blir mer än man förväntat sig. Vi tycker att det är det mest rättvisa sättet eftersom alla kunder då får möjlighet att välja en bostad som passar just dem, säger Anthon Samuelsson.

Det nya kvarteret kommer att få namnet BoKlok Goliat och kommer att ligga i ett avskilt område, med Hammarkullens centrum bara en kort promenad bort. Här finns grönområden och parker precis intill och i närområdet ett stort utbud: bl.a. skola, förskola, mataffär, bibliotek och badhus med gym och sporthall. Hammarkullen station ligger 450 meter från de nya bostäderna och spårvagnen härifrån når Göteborg på 15 minuter. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner



BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll