Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: H.M. Drottningen inviger SilviaBo i Helsingborg 31 maj

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: H.M. Drottningen inviger SilviaBo i Helsingborg 31 maj

Den 31 maj inviger H.M. Drottningen SilviaBo i Mariastaden i Helsingborg. SilviaBo är ett boendekoncept för äldre vuxna utvecklat av Stiftelsen Silviahemmet, BoKlok och IKEA tillsammans.

H.M. Drottningen besöker Helsingborg den 31 maj med fokus på demens- och äldrefrågor. Förutom invigningen av SilviaBo, kommer Drottningen att öppningstala och medverka vid seminariet “Den demensvänliga staden” som anordnas av Stiftelsen Silviahemmet och BoKlok.

Under H22 City Expo i Helsingborg kommer två av de nybyggda SilviaBo-lägenheterna vara öppna för besökare och visa på möjligheter kring boende för äldre och för personer som lever med kognitiva svårigheter i vardagen. Områdets gemensamma klubb- och växthus kommer också att stå öppna för mässans besökare och aktiviteter kommer att arrangeras i området.

Media är välkomna att delta vid invigningen!

Fototillfälle kommer att erbjudas och intervjumöjlighet kommer att erbjudas med representant för SilviaBo.

Tid: Tisdag 31 maj kl. 12.00

Plats: Uppåkragatan 14, Helsingborg

Pressackreditering: Representanter för medier som är intresserade av att delta ackrediterar sig via H22 City Expos digitala verktyg senast torsdagen den 26 maj. Ange att det gäller invigningen av SilviaBo i fritextrutan. Ange även vilken typ av journalist det gäller (fotograf, filmare och/eller skribent).

Vid invigningen medverkar bland andra:

Jonas Spangenberg, VD BoKlok

Lars Thunberg (KD), kommunalråd, Helsingborgs stad

Annika Andersson, Omsorgsdirektör, Helsingborgs stad

För mer information:

Sacha Pardon, pressansvarig BoKlok, sacha.pardon@boklok.se, 0702-76 34 26

Om SilviaBo

SilviaBo är hem och områden designade för fysiskt och psykiskt välmående, ett boendekoncept utvecklat av Stiftelsen Silviahemmet, BoKlok och IKEA tillsammans. Med SilviaBo skapas trygga hem och områden som de boende varken vill eller behöver flytta ifrån då lägenheterna är förberedda för att enkelt kunna anpassas till en vardag med kognitiva svårigheter eller en funktionsnedsättning.

Idén till SilviaBo kommer från H.M. Drottning Silvia och IKEA:s grundare Ingvar Kamprad.

Ämnen


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll