Gå direkt till innehåll
Illustration av gårdssida med balkonger och uteplatser, BoKlok Seglet i Oskarshamn.
Illustration av gårdssida med balkonger och uteplatser, BoKlok Seglet i Oskarshamn.

Pressmeddelande -

​Nu startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Oskarshamn

Nu finns BoKlok snart i Oskarshamn när 40 lägenheter ska byggas i Gröndal. Intresserade är välkomna på en informationskväll den 22 augusti, kl. 17-19. Onsdagen den 29 augusti, kl. 17-18, startar sedan försäljningen av de nya, kloka hemmen. Båda evenemangen kommer att äga rum på Forum konferens i Oskarshamn. Beräknad inflyttning i de nya lägenheterna är hösten 2019.

I Gröndal i Oskarshamn ska BoKlok bygga 40 lägenheter i bostadsrättsform. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4300 kr per månad för en tvårumslägenhet.

- Vi är väldigt glada att vara med och utveckla Gröndal i Oskarshamn. Alla bostäder från BoKlok byggs i trä med rationella och effektiva tillverkningsmetoder, vilket minskar påverkan på miljön samtidigt som vi kan erbjuda nybyggda hem som vanliga människor har råd med. Vi har aldrig byggt i Oskarshamn tidigare så det känns extra roligt att få erbjuda kvadratsmarta hem just här, säger Lina Nero, projektledare på BoKlok.

Försäljningsfilosofin hos BoKlok bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. Det betyder att det vid försäljningskvällens slut upprättas en turordningslista utifrån vilken kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

- Vårt tillvägagångssätt gör att vi kan genomföra försäljningen på ett rättvist sätt utan krångliga kösystem. Genom att inte ha budgivning i försäljningen gör vi våra lägenheter tillgängliga för alla, utan att det tillkommer dolda kostnader eller att slutpriset blir mer än man förväntat sig. På samma gång samlar vi vid försäljningstillfället alla kunder vilket gör att alla får träffa sina blivande grannar, och det känns ju såklart väldigt trevligt, säger Lina Nero.

Det nya kvarteret kommer att heta BoKlok Seglet och kommer att byggas knappt två kilometer från centrum, i Gröndal, ett lugnt bostadsområde nära både skog och hav. Mataffär, frisör och vårdcentral finns runt knuten i Kristinebergs centrum och både förskola och skola (F-9) ligger i närområdet. Från bostäderna tar det endast 10-15 minuter med buss in till centrum och busshållplats kommer att finnas precis utanför de nya lägenheterna. Husen kommer att byggas i två våningar och alla lägenheter kommer att säljas som bostadsrätter.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event