Gå direkt till innehåll
Illustration av en del av de nya husen i området BoKlok Teaken.
Illustration av en del av de nya husen i området BoKlok Teaken.

Pressmeddelande -

​Nu startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Bålsta

Måndagen den 12 mars startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Väppeby i Bålsta. Försäljningen sker på IKEA Barkarby och alla intresserade kan lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19. Vid kvällens slut dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Byggstart är planerad till våren 2018, och inflyttning i de nya lägenheterna beräknas till sommaren 2019.

I Väppeby ska BoKlok bygga 71 st. lägenheter. De nya lägenheterna, som kallas BoKlok Teaken, kommer att ha ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Enrumslägenheterna byggs med fransk balkong eller altan och tvåor, treor och fyror har alla egen balkong eller altan. Alla lägenheter byggs som bostadsrätter och den totala boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4900 kr/månad för en tvårumslägenhet.

- Vi är väldigt glada att nu starta försäljningen av fler hem från BoKlok i just Väppeby. De hem vi byggt här tidigare har varit eftertraktade och i området finns både flerbostadshus och par- och radhus från BoKlok. Det blir nästan som en liten BoKlok-by, vilket är lite roligt, säger Juha Norgård, projektledare på BoKlok.

Försäljningsfilosofin inom BoKlok bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. Det innebär att en turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst.

- Vårt tillvägagångssätt gör att vi kan genomföra försäljningen på ett rättvist sätt utan krångliga kösystem och budgivningar. Det tillkommer inga dolda kostnader och slutpriset blir inte mer än man förväntat sig. På säljstarten samlar vi också alla kunder vilket gör att alla får träffa sina blivande grannar vilket känns trevligt, säger Juha Norgård.

Väppeby är en plats där närheten till naturen förenas med bra kommunikationer, skolor och service. De nya lägenheterna i BoKlok Teaken ligger endast ett stenkast från centrum med affärer och restauranger. Bara ett par kilometer bort från området ligger Mälaren med småbåtshamn och badplatser och till pendeltågsstationen med regelbundna avgångar till både Stockholm, Enköping och Västerås, är det endast en kilometer. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll