Gå direkt till innehåll
Illustration av vardagsrum.
Illustration av vardagsrum.

Pressmeddelande -

​BoKlok bygger fler hem i Bålsta

I Väppeby i Bålsta har BoKlok sedan tidigare byggt både lägenheter och par- & radhus och nu ska det byggas 71 nya lägenheter. Försäljningen är planerad att starta under vårvintern 2018 och beräknad inflyttning är under våren 2019.

- Det känns verkligen roligt att kunna erbjuda ännu fler hem från BoKlok i just Väppeby. De tidigare sålda hemmen har varit eftertraktade och området här, med variation mellan olika flerbostadshus och par- och radhus, blir nästan som en liten BoKlok-stad, säger Juha Norgård, projektledare på BoKlok.

De nya lägenheterna, som kallas BoKlok Teaken, kommer att ha ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Enrumslägenheterna byggs med fransk balkong eller altan och tvåor, treor och fyror har alla egen balkong eller altan. Alla lägenheter byggs som bostadsrätter. Kvartersskiss och priser är ännu inte helt klara, men enrumslägenheterna kommer att kosta från 1 230 000, tvårumslägenheterna från 1 675 000, trerumslägenheterna från 2 095 000 och fyrarumslägenheterna från 2 295 000.

- Genom att bygga våra hus i fabrik kan vi tänka i stora volymer, hålla nere tillverkningskostnaderna och därför erbjuda ett nybyggt hem till en lägre kostnad, utan att tumma på kvaliteten, säger Juha Norgård.

Väppeby är en plats där närheten till naturen förenas med bra kommunikationer, skolor och service. Två kilometer från de nya lägenheterna i BoKlok Teaken ligger Mälaren med småbåtshamn och badplatser. Till pendeltågsstationen med regelbundna avgångar till både Stockholm, Enköping och Västerås, är det endast en kilometer.

Bostäderna kommer att fördelas genom offentlig turordningsdragning på IKEA Barkarby i februari. En turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll