Gå direkt till innehåll
Illustration över BoKlok Tallskogen
Illustration över BoKlok Tallskogen

Pressmeddelande -

BoKlok säljer 56 lägenheter rättvist i Åhus

På onsdag den 25 oktober startar försäljningen av BoKlok lägenheter på Täppet i Åhus på Åhus Seaside. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17.30-19. Vid kvällens slut dras en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre o.s.v. Byggstart är planerad till våren 2018, med beräknad inflyttning våren/sommaren 2019.

På Täppet i Åhus ska BoKlok bygga 56 st. lägenheter. Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre och fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och den totala boendekostnaden inklusive avgift till bostadsrättsföreningen och ränta blir ca 4300 kr per månad för en tvårumslägenhet. Alla lägenheter har balkong eller träaltan med grästäppa i soligt läge och en egen parkeringsplats att disponera över.

- På Täppet har man nära till både naturen, havet och centrala Åhus. Det går även snabbt och smidigt att pendla till Kristianstad. Att bygga här och kunna erbjuda bra bostäder till ett bra pris känns roligt, säger Henrik Grahn, projektledare på BoKlok.

Försäljningsfilosofin i BoKlok bygger på principen ”lika för alla” och därför fördelas bostäderna genom offentlig turordningsdragning. Alla intresserade lämnar en anmälan och sedan upprättas en slumpmässig turordningslista utifrån vilken kunderna får välja den BoKlok bostad som passar dem bäst.

- Vi tycker att vårt tillvägagångssätt är det mest rättvisa. Genom att utesluta budgivning i försäljningen gör vi våra lägenheter tillgängliga för alla, utan att det tillkommer dolda kostnader eller att slutpriset blir mer än man förväntat sig. Vår grundtanke är att alla ska ha råd att bo bra, säger Henrik Grahn.

BoKlok Tallskogen har fått sitt namn av den omkringliggande tallskogen som står ända inpå knuten. Här kan man andas skogsluft och samtidigt ha nära till både havet och centrum. I närområdet finns mataffär, vårdcentral, förskola och skola (F-6). I centrala Åhus, ca 3 km bort, finns både kommersiell och offentlig service. Närmsta busshållplats ligger ca 300 m från bostaden och därifrån tar det endast 5 min till Åhus och 20 min till Kristianstad. Från bostaden nås den populära Täppetstranden på några minuter med cykel. 

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner



BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll