Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med altaner & grästäppor, radhusen i BoKlok Biodlaren, Göta.
Illustration av trädgårdssida med altaner & grästäppor, radhusen i BoKlok Biodlaren, Göta.

Pressmeddelande -

​Nu får fler möjligheten att bo klokt i Lilla Edet

Onsdagen den 11 september på IKEA Bäckebol startar försäljningen av den sista etappen med BoKlok-hem som ska byggas i Lilla Edet. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19. Därefter dras en turordningslista som bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Första etappen har redan byggstartats, och beräknad inflyttning för den sista etappen är hösten 2020.

Nu är BoKlok tillbaka i Göta med en ny etapp av totalt 45 parhus, radhus och lägenheter. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan. Boendekostnad med avgift till bostadsrättsföreningen, beräknad ränta samt uppskattad driftskostnad är från 8450 kronor per månad. Lägenheterna har ett eller två rum med en yta på 31 respektive 55 kvm. Boendekostnad för dessa, med avgift till bostadsrättsföreningen inkl. beräknad ränta är från 2450 kr för en enrumslägenhet.

- Vi har ju sålt etapp ett här i Lilla Edet tidigare och eftersom de hemmen var så eftertraktade är vi väldigt glada att erbjuda ytterligare bostäder som vanliga människor har råd med. En av anledningarna till att vi har så bra priser är för att stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser och tänka i stora volymer, säger Johanna Ruul, projektledare på BoKlok.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

- Vi tycker att vårt tillvägagångssätt är det mest rättvisa. När vi utesluter budgivning i försäljningen gör vi våra hus tillgängliga för alla. Det tillkommer inga dolda kostnader och slutpriset blir aldrig mer än man förväntat sig. Det tycker vi är rättvist. Vår grundtanke är ju att alla ska ha råd att bo bra, säger Johanna Ruul.

Det nya kvarteret som kallas BoKlok Biodlaren är fördelat på två etapper, där första etappen redan haft säljstart. Kvarteret med nya bostäder ligger mitt bland lummiga skogar, med utsikt över Göta Älv och med närhet till Ryrsjön. I närområdet finns skola, förskola, fotbolls- och ridklubb. Lilla Edets centrum med mataffärer och service ligger cirka tre kilometer bort. Från Göta är det pendlingavstånd till större städer som Göteborg och Trollhättan.  

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner



BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll