Gå direkt till innehåll
Illustration av gårdssida med balkonger/altaner och gemensamma gräsytor, BoKlok Triangelparken i Siggbo, Tierp.
Illustration av gårdssida med balkonger/altaner och gemensamma gräsytor, BoKlok Triangelparken i Siggbo, Tierp.

Pressmeddelande -

​Kloka hem till försäljning i Tierp

På måndagen den 9 september startar försäljningen av de kommande BoKlok-lägenheterna i Siggbo i Tierp. Säljstarten kommer att äga rum på Tierps Bio – Aspenskolan. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan 16–18. Vid dagens slut dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Byggstart är planerad till tidig vår 2020, med beräknad inflyttning vintern 2020.

I Siggbo planerar BoKlok att bygga 32 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha två, tre och fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4200 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

- Vi förtillverkar stora delar av våra hus i vår fabrik i Gullringen. På så sätt kan vi på väldigt kort tid få ett hus på plats vilket gör att våra projekt för det mesta tar mindre än ett år från säljstart till färdiga hus. Vi bygger dessutom alla våra hus i trä som har de lägsta koldioxidutsläppen jämfört med något annat byggnadsmaterial. Att husen har solceller på taket ger också ett ordentligt energitillskott. Bra för både oss, de boende och miljön!, säger Erkki Eilola, projektledare på BoKlok.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten, och kunder får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

- Vi tycker att vårt tillvägagångssätt är det mest rättvisa. Genom att utesluta budgivning i försäljningen gör vi våra lägenheter tillgängliga för alla, utan att det tillkommer dolda kostnader eller att slutpriset blir mer än man förväntat sig. Vår grundtanke är att alla ska ha råd att bo bra, säger Erkki Eilola.

BoKlok Triangelparken, som det nya kvarteret ska heta, kommer att byggas i Siggbo som är ett lugnt och trivsamt område med närhet till centrala Tierp. Tierps station ligger nära, där tåg till Uppsala och Gävle avgår regelbundet. I närområdet finns förskola, skola, matbutiker och Aspenbadet. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll