Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fortsatt brist på prispressade bostäder

Rapporter de senaste veckorna visar att allt fler bostadsutvecklare i storstadsområden som fokuserar på dyrare bostäder har problem med försäljning. BoKlok, IKEAs och Skanskas bostadskoncept, som är den största leverantören av bostäder för medelinkomsttagare, ser däremot ingen effekt i hur snabbt projekten säljs. I storstadsområdena säljer BoKloks bostadsrätter slut i samband med säljstart med ytterligare köpsugna på reservlista. Och intresset från kommunerna för att BoKlok ska bygga är stort.

- Vi ser en fortsatt bostadsbrist i Sverige eftersom det byggs fel typ av bostäder. Vi riskerar att inom kort se en situation där det finns både brist på bostäder som vanliga människor har råd med samtidigt som dyra bostadsrätter står tomma, säger Jonas Spangenberg, VD BoKlok. 

- Svenska kommuner borde inspireras av Finland och tilldela mark till de som kan bygga till lägst pris istället för de som betalar mest. Då kan vi få igång ett byggande som riktar sig till de som mest behöver en bostad och slippa rubriker om kris och minskad försäljning, fortsätter Jonas Spangenberg.

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll