Gå direkt till innehåll
Cecilia Hamberg, SVP HR & Communication and Anna Säfwenberg, EVP Factory & Chief Operation Officer
Cecilia Hamberg, SVP HR & Communication and Anna Säfwenberg, EVP Factory & Chief Operation Officer

Pressmeddelande -

Cecilia Hamberg och Anna Säfwenberg i nya roller i BoKloks ledningsgrupp

BoKlok välkomnar Cecilia Hamberg som SVP HR & Communication och Anna Säfwenberg som EVP Factory & Chief Operation Officer.

Förändringarna i ledningsgruppen speglar de organisatoriska förändringar som företaget just nu genomgår i syfte att stärka BoKloks förutsättningar till en mer lönsam och förutsägbar affär.

Omorganisationen innebär att Market & Communication slås samman med Human Resources, vilka båda rapporterar till Cecilia Hamberg. Cecilia tillträdde sin nya tjänst 1 maj 2023 och tar plats i BoKloks ledningsgrupp. Hon kommer närmast från rollen som Head of Human Resources på Skanska Group.

- Jag har alltid haft ögat på och tilltalats av BoKloks erbjudande och kundorientering. Jag ser nu fram emot att få vara en del i att bygga ett nytt BoKlok, med de rätta kompetenserna på rätt plats, i en ny organisation, säger Cecilia Hamberg, SVP HR & Communication.

Vidare utökas Anna Säfwenbergs roll till att vid sidan av ansvaret för factory och supply chain även omfatta ansvaret för hållbarhet och innovation. Anna är redan medlem av BoKloks ledningsgrupp. Hon tillträdde den nya rollen som EVP Factory & Chief Operation Officer den 1 maj 2023.

- Det känns väldigt roligt att även ta mig an rollen som ansvarig för hållbarhet och innovation, två viktiga komponenter för att vara i framkant när det kommer till industriellt trähusbyggande, med ett lågt klimatavtryck samt ett effektivt projektgenomförande, som är en nyckel till en lönsam affär, säger Anna Säfwenberg, EVP Factory & COO.

- Jag välkomnar både Cecilia och Anna till sina nya positioner. De tillför BoKlok viktig kompetens i den turnaround av BoKlok som redan är påbörjad, och som jag tillsammans med min nya ledningsgrupp och övriga medarbetare nu ser fram emot att driva i mål, säger Lars Jonson, VD BoKlok.

Cecilia Hamberg efterträder Charlotta Herte och Aija Harju. Anna Säfwenberg efterträder Sara Erman vad gäller ansvaret för hållbarhet och innovation. Charlotta, Aija och Sara lämnar bolaget.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll