Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med altan & gräsmatta, BoKlok Bangården i Kävlinge
Illustration av trädgårdssida med altan & gräsmatta, BoKlok Bangården i Kävlinge

Pressmeddelande -

​Budgivningsfri försäljning av kloka radhus i Kävlinge

Lördagen den 26 januari startar försäljningen av 33 radhus i Kävlinge, från BoKlok. Säljstarten kommer att äga rum på IKEA Malmö och intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 10-12.

Likt alla BoKloks bostäder fördelas även dessa genom offentlig turordningsdragning. Det betyder att det utifrån inkomna turordningsanmälningar upprättas en slumpmässig turordningslista. Kunder får sedan välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån nummer ett, nummer två, nummer tre osv. Alla bostäder säljs till ett fast pris och utan budgivning.

- Vi tycker att vårt tillvägagångssätt är det mest rättvisa. Genom att utesluta budgivning i försäljningen gör vi våra hus tillgängliga för alla, utan att det tillkommer dolda kostnader eller att slutpriset blir mer än man förväntat sig. Vår grundtanke är att alla ska ha råd att bo bra, säger Johan Hansson, projektledare på BoKlok.

I den nya stadsdelen Stationsstaden i Kävlinge ska BoKlok bygga 33 radhus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med egen terrass och trädgård. Alla radhus kommer att säljas som bostadsrätter. Priserna är från 2 095 000 kr, och avgift till bostadsrättsföreningen plus beräknad ränta blir från ca 9134 kronor per månad. BoKlok Bangården, som det nya kvarteret ska heta, kommer att ligga centralt i Stationsstaden intill Kävlinge station. Pendlingsmöjligheterna är goda samtidigt som skola, förskola och mataffär finns precis i närheten.

- Kävlinge är en omtyckt ort med egen stadskärna och med närhet till naturen. Här har man ett väldigt bra pendlingsläge, med tåg till både Malmö, Lund, Landskrona och Helsingborg. Den nya stadsdelen Stationsstaden kommer att bjuda på ett grönt och myllrande gatuliv i en lugn och trygg omgivning, och som till stor del också blir fri från bilar. Att bygga här och kunna erbjuda bra bostäder till ett bra pris känns väldigt roligt, avslutar Johan Hansson

Relaterade länkar

Ämnen

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll