Gå direkt till innehåll
Nytt samverkansavtal mellan BoKlok och Luleå tekniska universitet

Pressmeddelande -

Nytt samverkansavtal mellan BoKlok och Luleå tekniska universitet

BoKlok och Luleå tekniska universitet (LTU) har tecknat ett avtal som ska resultera i ny forskning och utbildning. Syftet är att långsiktigt samarbeta kring strategiska områden inom industriellt och hållbart byggande.

- Vi ser fram emot att fördjupa vår relation med LTU och jag är övertygade att detta kommer att öka vår innovationstakt samtidigt som vi kan bidra till studenternas insikter och kunskaper om modernt bostadsbyggande, säger Jonas Spangenberg, VD på BoKlok.

Samarbetet omfattar bland annat examensarbeten, praktikplatser och utbildning.

- Vi vill skapa samverkan med grundutbildningen, men även etablera forskningsprojekt och djupare samarbeten där forskare från LTU och medarbetare från BoKlok kontinuerligt arbetar ihop och utbyter kunskap och erfarenheter, säger Jerker Lessing, Forskning- och utvecklingschef på BoKlok.

Luleå tekniska universitet bedriver företagsnära forskning om byggandets effektivisering och lönsamhet och studenterna i ämnet har en sju månader lång praktik för att förbereda för framtida arbete i byggsektorn.

- Genom samarbetet med BoKlok kommer våra studenter och forskare att ges möjlighet till spännande projekt och praktiska kunskaper. Experter från Boklok kommer att involveras på olika sätt bland annat som gästföreläsare, säger Lars Stehn, professor i byggproduktion och teknik vid Luleå tekniska universitet.

Ämnen

Kategorier


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll