Gå direkt till innehåll
Det går att bygga snabbt och prisvärt!

Nyhet -

Det går att bygga snabbt och prisvärt!

Många menar att det inte går att bygga snabbt och till rimliga kostnader. Det håller vi inte med om. Bjud in oss till ert seminarium i Almedalen så berättar vi hur!

Höga byggkostnader, snåriga regler eller brist på arbetskraft är alla argument som hörs kring varför det byggs för få bostäder. Men redan i dag går det att bygga snabbt och till ett pris som fler kan efterfråga.

Vi gnäller inte på någon annan utan utgår från vad vi kan göra. Vi är positiva och lösningsorienterade och tror att branschen och det offentliga tillsammans kan bidra till att lösa bokrisen.

Boklok bygger 1000 hem per år och har hittills byggt 7000 hem från Ystad i söder till Kiruna i norr. Vi utgår från vad en förskollärare tjänar. Vi bygger våra hem i fabrik och genom att standardisera och industrialisera hur vi bygger kan vi sänka byggkostnaderna. Vi bygger dessutom på halva tiden jämfört med ett konventionellt husbygge.

Förslag på ämnen där vi gärna deltar:

  • Vem har råd att bo? Är bostadsmarknaden tillgänglig för alla, eller bara för de rika? Om boendesegregation, folks plånböcker och bostadsdrömmar.
  • Bostäder på löpande band – kan industriellt och resurseffektivt byggandet vara lösningen på bokrisen?
  • Standardisering och konceptualisering sänker byggkostnaderna och ger billigare bostäder.
  • Hållbart boende och byggande - men till vilket pris och vem har råd?
  • Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier

    Kontakter

    Jacob Birkeland

    Jacob Birkeland

    Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

    Relaterat innehåll

    Jonas Spangenberg, VD på BoKlok

    ​Hur rustar vi Sverige för 11 miljoner invånare?

    700 000, 750 000 eller 800 000 bostäder. Buden är många när det gäller behovet av nybyggnation. Men istället för att fokusera på trubbiga kvantitativa bedömningar borde den stora frågan vara: hur bygger vi för människor med vanliga inkomster och grupper som har en svagare ställning på bostadsmarknaden?