Gå direkt till innehåll
Johanna Ruul och Kate Potter deltar i initiativet BoKlok Buddy.
Johanna Ruul och Kate Potter deltar i initiativet BoKlok Buddy.

Nyhet -

BoKlok Buddy – så blir vi bättre tillsammans på jobbet

Visste du att de flesta mår ännu bättre på arbetsplatsen om de har en kompis på jobbet? Hela 57% säger det och 22% menar att produktiviteten ökar. Det visar forskning och på BoKlok finns ett särskilt utvecklingsprogram kallat BoKlok Buddy som bidrar till just vänskap, men också till utbyte och nya möjligheter.

I den föränderliga tid vi lever i är utbyte över gränserna viktigare än någonsin. För en internationell organisation som BoKlok, med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien, är det ett bra sätt för att dela bäst praxis och för att bygga en gemensam kultur. Det i sin tur gör att anställda gärna stannar kvar i BoKlok.

BoKlok Buddy är ett initiativ som skapar utbyte där kollegor med likvärdiga tjänster i olika länder möts för att främja både arbetssätt och kultur. Samtidigt bäddar det för att identifiera personer som en dag kan ha en ledande position.

- BoKlok Buddy hjälper till att skapa möjligheter till relationer inom BoKlok och gör också att den personliga och professionella utvecklingen gynnas. Tanken är att vi ska inspirera varandra, dela utmaningar och lösningar. Kort sagt, bli bättre tillsammans, säger Henrik Johnsson, Executive Vice President, BoKlok Finland, Norge och Storbritannien.

  De första två personerna som är BoKlok Buddies är Kate Potter, Commercial Manager BoKlok UK, samt Johanna Ruul, Senior Project Manager, BoKlok Sverige.

  - När du diskuterar med någon annan i en liknande roll, får du ett annat perspektiv på det du gör och hur du gör det. Att se saker gjorda på ett annat sätt, eller på ett lite bättre sätt, gör att du blir mer innovativ, säger Kate Potter.

  - Det är ett sätt att bygga en inkluderande kultur, och transparens, mellan länderna. Det är också en skön känsla att kunna prata om dina arbetsuppgifter och din arbetssituation med någon som är involverad i dina projekt och som kan ge råd utan att döma, tillägger Johanna.

  Programmet är ett bra sätt att lära från en kollega på samma nivå i ett mindre formellt forum, vilket främjar lärandeprocessen och hjälper till att driva på förändringar.

  - Vi vill uppmuntra våra kommande stjärnor till att bygga vänskap och främja kunskapsutbyte. Detta är också ett sätt för oss att hitta våra framtida ledare, säger Niclas Bagler, Executive Vice President och landschef BoKlok Sverige.

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier

  Kontakter

  Jacob Birkeland

  Jacob Birkeland

  Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

  Relaterat innehåll