Gå direkt till innehåll
Ordförande i Västerås kommunstyrelse, varuhuschefen på IKEA Västerås , BoKlok Chef affär och många fler invigningsminglade och kikade på BoKlok lägenheten i lördags vid invigningen.
Ordförande i Västerås kommunstyrelse, varuhuschefen på IKEA Västerås , BoKlok Chef affär och många fler invigningsminglade och kikade på BoKlok lägenheten i lördags vid invigningen.

Blogginlägg -

Inflyttningsfest när BoKlok flyttade in på IKEA Västerås i helgen!

Under hösten har det hamrats och skruvats inne på IKEA Västerås, men resultatet blev inte en produkt med namn i versaler, utan en BoKlok 2 rok på 55 kvm. Och i lördags var det så äntligen dags för inflyttningsfest med invigningstal och bandklippning. Ordförande i Västerås kommunstyrelse, varuhuschefen på IKEA Västerås och BoKlok Chef affär talade inför mingelgästerna.

- Vi kommer att bygga på Bäckby, men också runt om i västra Mälardalen, och då kommer IKEA att vara navet – det är här vi möter våra kunder, sa Bengt Fardelius bland annat.

IKEA Västerås varuhuschef Jonas Fjäll fyllde i:

- Jag är jätteglad över att vi i dag får ta nästa steg i vårt fina samarbete med BoKlok i form av denna lägenhet. Att köpa ett nytt hem är ju något som är alldeles fantastiskt och genom att vi har den här lägenheten i varuhuset så skapar vi fina möjligheter för alla de som ska påbörja sin resa med ett nytt hem.

Både BoKlok och IKEA hade personal på plats för att svara på kloka frågor kring lägenheten, planlösningen, möblerna som den möblerats med och själva konceptet BoKlok, som ju är ett samarbete mellan Skanska och IKEA. Även Västerås kommun fanns representerad bland invigningstalarna.

 - Det är mycket som strålar samman just i det här projektet som vi inviger här i dag, sa Anders Teljebäck, kommunalstyrelsens ordförande i Västerås kommun. Vi har bostadsbrist här i Västerås. Det måste vi rätta till och vi måste göra det på ett sätt så att fler kan efterfråga de bostäder som byggs och få ett eget hem att starta dagen i. Jag är så glad att vi gör det här tillsammans med BoKlok - man vill ju jobba med originalet!

Mer info:

Visningslägenheten består av 2 rum och kök och är identisk med en av bostadsformerna i BoKlok Diamanten som ska byggas på Bäckby, en stadsdel i Västerås. Bostaden kommer att finnas i varuhuset i två år och vara en utgångspunkt i mötet med våra kunder.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Illustration av gårdssida med gemensamma grönytor. I förgrunden syns radhusen och i bakgrunden lägenhetshus, BoKlok Diamanten på Bäckby, Västerås.

​Nu säljs 56 kloka bostadsrätter på Bäckby i Västerås

På tisdag, den 19 februari, startar försäljningen av lägenheter och radhus från BoKlok, på Bäckby. Säljstarten kommer att ske på IKEA Västerås. Alla intresserade kan lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19, och strax efter kl. 19 dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Beräknad inflyttning i de nya hemmen är sommaren 2020.