Gå direkt till innehåll
Förväntansfulla köpare i BoKlok Vendelsro, Staffanstorp.
Förväntansfulla köpare i BoKlok Vendelsro, Staffanstorp.

Blogginlägg -

Ett kollektivt ”Äntligen” vilar i luften

Solen strålar och vinden isar i Staffanstorp. På BoKloks byggprojekt Vendelsro står projektteam och lyftkran redo, liksom korvgrillaren. Nu fattas bara köparna …

Och på utsatt tid, klockan 12.00, börjar de första nyfikna att anlända till det som är BoKloks traditionsenliga montagevisning, stunden då våra kunders framtida bostad anländer som pinfärska moduler från fabriken i Småland, och lyfts på plats på sin nya adress. I BoKlok Vendelsro blir det 32 nya lägenheter i tre trevåningshus.

Vilka är då de som ska bo i de trettiotvå lägenheterna? Ett äldre par som redan bor i Staffanstorp är bland de första på plats. De berättar att de har varit och tittat på bygget flera gånger tidigare på egen hand eftersom de bor bara några hundra meter därifrån. Varsitt brett leende sprider sig i deras ansikten när de får den lägenhet som ska bli deras utpekad för sig. De säger att de ser fram emot att sälja den större villan, men samtidigt få bo kvar i Staffanstorp där de trivs och där deras barn också bor. Vilket bra beslut att flytta till Vendelsro då (tycker vi)!

En kvinna i trettioårsåldern kommer själv till Staffanstorp denna måndag. Barnen är i skolan. Hon har laddat upp med frågor till projektets kundansvariga Malin Sloan som finns på plats. Särskilt angelägen är hon om att få veta ifall man kan flytta garderoberna som sitter färdigmonterade i sovrummet. Malin svarar att det går utmärkt, men att hon kan behöva måla lite där garderoberna har stått. Köparen ser nöjd ut och säger att hon nu kan fortsätta planera sin inredning så som hon hade hoppats.

En mamma och pappa med ett litet barn skrattar och pekar på de moduler som nu far genom luften en efter en. Det är inget dumt familjenöje det här. De har inte några direkta frågor att ställa utan är mest glada över att det snart är dags att flytta in, i oktober. Och över den nyanlagda lekplats som finns precis bakom huset. Perfekt för den lilla i vagnen.

Ett kollektivt ”äntligen, nu är det på riktigt” vilar i luften bland det trettiotal köpare som står och äter sin korv med bröd och småpratar uppsluppet med varandra. Plötsligt har det gått en timma och visningen är till ända. Kundansvariga Malin Sloan lovar att skicka svaren på de allra klurigaste frågorna via mejl när hon kommer tillbaka till kontoret, allt kan man inte ha i huvudet. En efter en vinkar hon av köparna. Vi gissar att de åker därifrån med en nyväckt längtan efter sitt kommande kloka hem. Precis som vi har tänkt.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Alexandra Lundqvist

Alexandra Lundqvist

Head of Communication 010-448 26 62

Relaterat innehåll

Relaterade event