Gå direkt till innehåll
Illustration över BoKlok Vendelsro
Illustration över BoKlok Vendelsro

Pressmeddelande -

BoKlok planerar att bygga 32 bostadsrätter i Staffanstorp

I området Vikhem söder om Staffanstorp planerar BoKlok att bygga 32 lägenheter. Intressenter bjuds in till en kundkväll den 22 maj och försäljningen kommer att starta lördagen den 2 juni kl. 10-12. Beräknad inflyttning är hösten 2019.

-  Det är första gången vi bygger här och vi är väldigt glada att vara med och utveckla ett nytt område i Staffanstorp med bostäder som vanliga människor har råd med, säger Tom Lundquist, projektledare på BoKlok.

Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4298 kronor per månad för en tvårumslägenhet. 

- I området Vikhem har man nära till både Malmö och Lund. Här bor man nära naturen i lugna och familjevänliga miljöer, samtidigt kan man enkelt pendla till de större städerna. Att bygga här och kunna erbjuda bra bostäder till ett bra pris känns roligt, säger Tom Lundquist. 

Vikhem ligger mellan centrala Staffanstorp och åkermarkerna i söder. Det lugna och familjevänliga bostadsområdet består av mycket småhusbebyggelse och precis intill lägenheterna i BoKlok Vendelsro planeras en ny stor områdespark som ska heta Vendelparken. Parken ska vara klar under 2018 och utformas för att locka till en bredd av aktiviteter, som till exempel en lekplats och en öppen yta för bollspel.

Endast 1 km bort finns både förskola, högstadieskola (7-9) samt två olika lågstadieskolor (F-6). I det nya området planeras för ytterligare en förskola och skola.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll