Gå direkt till innehåll
Produktionschef Thomas Tengberg och Jenni Jönsson i garaget till el-rullstolen
Produktionschef Thomas Tengberg och Jenni Jönsson i garaget till el-rullstolen

Blogginlägg -

BoKlok gav Jenni en lättare vardag

Jenni Jönsson i Eslöv, Skåne var lyckligt lottad i turordningsdragningen på IKEA och fick precis den BoKlok-lägenhet hon önskat. Vid slutbesiktningen blev inte allt som planerat för det var något som fattades – en plats att parkera el-rullstolen.

Det var vid slutbesiktningen för BoKlok Lingonet i Eslöv som Jenni och hennes pappa Gert insåg att Jennis el-rullstol inte gick in i förrådet som de hade tänkt. Thomas Tengberg som är produktionschef för Lingonet började fundera och kom på idén att förlänga trädäcket på framsidan. Det var en självklarhet för Thomas att hjälpa kunden.

- Vi på BoKlok bygger för att fler ska ha möjlighet att bo bra och trivas i sitt hem. För att Jenni skulle kunna trivas och må bra i sin bostad behövde vi hitta en lösning för hennes el-rullstol. För oss på BoKlok var det ett enkelt beslut att hjälpa vår kund  – en halv dags jobb för två personer gjorde en väldigt stor skillnad för Jenni, säger Thomas.

Rullstolsgaraget är byggt under trappan och stör därför inte övriga boende. En ramp finns alltid till BoKlok-flerfamiljshus.

- Det är första gången vi bygger en förlängning av trädäcket på det här viset, men funkar det bra skulle det kunna bli något vi erbjuder fler kunder. Ytan funkar fint till cykel- eller barnvagnsparkering också. Det som värmer lite extra i hjärtat är att vi har en lösning för kunder med den här typen av rörelsehinder. Jag är nöjd, säger Thomas med ett stort leende.

Den åttonde mars gick flyttlasset till BoKlok Lingonet. Jenni stormtrivs i sin kloka bostad och är väldigt glad för Thomas varma bemötande.

- Förutom att lägenheten är ljus och har ett rymligt badrum, har den bjudit på fler positiva överraskningar. Eftersom väggarna är i trä, är det lätt att skruva upp hyllor och lampor, säger Jenni.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll