Gå direkt till innehåll
Säljstartsglada intressenter på IKEA Uppsala den 14 mars
Säljstartsglada intressenter på IKEA Uppsala den 14 mars

Blogginlägg -

Blivande Knivstagrannar träffades för första gången vid säljstarten på IKEA Uppsala

Igår kväll var det säljstart för BoKlok Klyvaren på IKEA Uppsala. Klyvaren är den femte och sista etappen som BoKlok bygger i Sågenområdet, Knivsta. Här bor man med bara några minuter till stationen och kommer snabbt till både Stockholm och Uppsala - och till resten av världen, för den delen: Arlanda har du på ett stenkasts avstånd!

Inför säljstarten hade nästan 700 personer anmält intresse för projektet. Under vintern har de intresserade löpande fått uppdateringar med bl.a. priser och kvarterskisser i form av nyhetsbrev. På kundkvällen som hölls i förra veckan kunde den som ville komma och prata med projektledare, kundansvarig säljare och bostadsrättsekonom. Dessutom fanns både projektets bank- och mäklarpartners på plats för handfasta tips vid bostadsköp.

-Klyvaren har varit, och är, ett trevligt projekt att ha hand om, och jag har fått många samtal med frågor om bostäderna och om hur försäljningsprocessen går till. Reaktionerna brukar vara väldigt positiva och många har uttryckt att de tycker vår turordningsdragning är ett rättvist sätt att bestämma vem som ska få köpa bostad, säger Åsa Eriksson, kundansvarig för projektet.

Säljstarten hölls på tag-själv-lagret på IKEA Uppsala, och de som kom för att lägga en turordningsanmälan i BoKlok lådan var mycket entusiastiska. 18.30 kom så en representant från IKEA och öppnade lådan, rörde runt och drog lapparna, en i taget, och upprättade därmed en turordningslista. Totalt 100 lappar drogs vilket får ses som ett gott resultat. Nu återstår spänningen med avtalskvällen  - där kommer intressenterna få välja lägenhet utifrån sitt turordningsnummer.

 - Vi är väldigt nöjda med utfallet - det går drygt två intressenter på varje bostad! Men de som fick högre turordningsnummer är kanske lite besvikna idag. Då ska man komma ihåg att alla har haft lika stor chans vid säljstarten. Dessutom ser vi ofta att turordningslistan innehåller en del "luft". Det är exempelvis inte alla som får lånelöfte. Ett högre nummer behöver alltså inte betyda att du inte får din drömlägenhet, säger Åsa Eriksson, kundansvarig i projektet.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269