Gå direkt till innehåll
Illustration av entrésida, BoKlok Vikhemsvallen i Staffanstorp.
Illustration av entrésida, BoKlok Vikhemsvallen i Staffanstorp.

Pressmeddelande -

Nu säljs 28 kloka radhus och parhus i Staffanstorp

I området Vikhem i södra Staffanstorp planerar BoKlok att bygga 28 radhus och parhus. Intresserade är välkomna på en informationskväll den 3 september, kl. 17-18.30. Lördagen den 15 september, kl. 10-12, startar sedan försäljningen av de nya, kloka hemmen. Beräknad inflyttning är hösten 2019.

Informationskvällen den 3 september sker på Skanskas kontor i Hyllie och säljstarten äger sedan rum på IKEA Malmö, lördagen den 15 september. På säljstarten är intresserade välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 10-12. Bostäderna kommer att fördelas genom offentlig turordningsdragning, vilket innebär att det kl. 12.05 kommer att dras en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre o.s.v.

- Vi är väldigt glada att erbjuda bostäder i Staffanstorp som vanliga människor har råd med. Våra hus är perfekta för många olika skeden i livet och här har man nära till både stad och natur. Vikhem är ett lugnt och familjevänligt bostadsområde som består av mycket småhusbebyggelse, säger Marina Nyman, projektledare på BoKlok.

Husen kommer att ha en yta på 117 kvm. De byggs som bostadsrätter och beräknad boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen, beräknad ränta och driftskostnad blir ca 8950 kronor per månad. 

- På BoKlok bygger vi vår bostäder i trä, vilket gör att vi kan hålla nere tillverkningskostnaderna utan att tumma på kvaliteten. Bostäderna blir ljusa och rymliga och de boende kommer att få en egen trädgård att påta i. Till varje bostad ingår två parkeringsplatser, i anslutning till eller i närheten av huset, säger Marina Nyman.

Med Staffanstorp centrum drygt 1 km från Vikhem har man tillgång till kommersiell och offentlig service som matbutiker, bibliotek, café, vårdcentral, badhus med mera. De nya husen kommer att byggas bredvid ett område med planerade BoKlok-lägenheter, vilket kommer att skapa en varierad och gemytlig boendemiljö. Området är lugnt och består i övrigt av mycket småhusbebyggelse. Intill byggs även Vendelparken, en ny stor områdespark som utformas för att locka till en bredd av aktiviteter, som till exempel en lekplats och en öppen yta för bollspel. I det nya området planeras för ytterligare en förskola och skola.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269