Gå direkt till innehåll
Illustration av gårdssida med balkonger och uteplatser, BoKlok Fyren i Ängelholm.
Illustration av gårdssida med balkonger och uteplatser, BoKlok Fyren i Ängelholm.

Pressmeddelande -

Nu kommer BoKlok till Ängelholm!

I det nya området Errarps ängar planerar BoKlok att bygga 27 lägenheter. Försäljningen kommer att starta under våren 2018 och planerad inflyttning är våren 2019.

Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och den totala boendekostnaden inklusive avgift till bostadsrättsföreningen och ränta blir ca 3323 kronor per månad för en tvårumslägenhet. BoKlok förtillverkar stora delar av alla hus inomhus i en fabrik, i en kontrollerad och skyddad miljö. På så sätt hålls kostnaderna nere, husen utsätts inte för väder och vind och miljöpåverkan blir lägre.

- Genom det här tillvägagångssättet kan vi på kort tid få bostäderna på plats. Vi bygger även i trä som har de lägsta koldioxidutsläppen jämfört med något annat byggnadsmaterial, säger Juvall Jungman, projektledare på BoKlok.

BoKlok Fyren ligger i ett nytt område som kallas "Errarps ängar". I området planeras det för fler bostadsrätter, radhus, villor, hus och ett vård- och omsorgsboende som kommer skapa ett eget litet samhälle med lekplats och andra gemensamma ytor.

- BoKlok Fyren kommer ligga mitt i grönskande natur. Här bor man i ett lugnt kvarter, nära hav och skog och med flera vackra vandringsleder att upptäcka. En kort cykeltur bort ligger Barkåkra station som trafikeras av Pågatågen vilket gör att man har bra pendlingsmöjligheter. Att bygga här och kunna erbjuda bra bostäder till ett bra pris känns roligt, säger Juvall Jungman.

BoKloks bostäder fördelas genom offentlig turordningsdragning vilket betyder att det på försäljningskvällen upprättas en turordningslista utifrån vilken kunder i tur och ordning får välja den bostad som passar dem bäst.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll