Gå direkt till innehåll
Illustration över BoKlok Åkern, liknande projekt som BoKlok Backsippan
Illustration över BoKlok Åkern, liknande projekt som BoKlok Backsippan

Pressmeddelande -

Nu blir Vagnhärad utanför Trosa 36 lägenheter klokare

Boklok fortsätter att bygga i Vagnhärad utanför Trosa och planerar nu att bygga 36 lägenheter i området. Försäljningen kommer att starta i slutet av sommaren med beräknad inflyttning hösten 2019. 

- Vi är väldigt glada att fortsätta vara med och utveckla Vagnhärad utanför Trosa. Närheten till Stockholm utgör tillsammans med den unika skärgårds- och kulturmiljön några av de faktorer som bidrar till att många väljer att bosätta sig i området. Det känns därför extra roligt att bygga här och erbjuda bostäder som vanliga människor har råd med, säger David Birenstam, projektledare på BoKlok. 

Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 5800 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

- Genom att bygga i trä, hålla nere tillverkningskostnaderna utan att tumma på kvaliteten, och att alltid tänka i volymer kan vi erbjuda ett nybyggt hem till en lägre kostnad, säger David Birenstam. 

På orten finns förskolor, grundskola, affärer samt ett nyrenoverat badhus. De nya bostäderna i området kommer att vävas in fint i befintlig bebyggelse och förhoppningen är att kunna erbjuda mer till ett redan omtyckt område. Pendlingsmöjligheterna från Vagnhärad är mycket goda, både med bil och tåg.

Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning på en kombinerad kundkväll och säljstart på Trosa kvarn. En turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269