Gå direkt till innehåll
SilviaBo Drottningholmsmalmen
SilviaBo Drottningholmsmalmen

Pressmeddelande -

Drottningen inviger SilviaBo – bostäder för demenssjuka

Tid: lördag 13 maj kl. 15.00

Plats: Gustav III:s väg 17, Drottningholm

På lördag inviger H.M Drottningen Sveriges första SilviaBo, bostäder för äldre och personer med demenssjukdom. Tack vare snabbheten i BoKlok har projektet färdigställts på mindre än ett och ett halvt år.

- Många äldre vill bo kvar hemma så länge som möjligt. Idag tvingas par ofta flytta isär för att livet i den vanliga bostaden inte fungerar. SilviaBo möjliggör att bo kvar tillsammans längre, förhoppningsvis resten av livet, säger Jonas Spangenberg, VD på BoKlok.

Satsningen på SilviaBo inleds nu med ett pilotprojekt bestående av sex lägenheter och två visningslägenheter i två fristående hus, uppförda av BoKlok, placerade på Drottningholmsmalmen på Ekerö. Ambitionen är att inom kort kunna erbjuda liknande bostadslösningar till en rimlig kostnad på många håll i Sverige.

- Vi har redan fått ett stort intresse från kommuner eftersom kostnaden blir betydligt lägre för dem då behovet att av äldreboenden minskar. Genom modernt industriellt byggande kan vi hålla priset nere så att människor med vanliga plånböcker har råd, säger Jonas Spangenberg.

Behovet av anpassade bostäder är stort. Det finns idag cirka 160 000 personer med demenssjukdom i Sverige och antalet ökar med den åldrande befolkningen.

Pressinbjudan

Välkommen till invigning av SilviaBo Malmen lördagen den 13 maj kl. 15.00, i Stiftelsen Silviahemmets lokaler, Gustav III:s väg 17, Drottningholm.

Invigningen inleds med en presentation av SilviaBo och följs av invigning av SilviaBo på byggplatsen.

Media anmäler sig till invigningen senast 11 maj via e-post: press@royalcourt.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269