Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

BoKlok utvecklar pilotprojekt för demensboende

Tillsammans med Stiftelsen Silviahemmet ska BoKlok utveckla bostäder för personer med demenssjukdom kallat SilviaBo. 6 lägenheter i två byggnader med särskild anpassning planeras i närheten av Silviahemmets dagverksamhet på Ekerö. Byggstart är planerad till december 2016 och ska stå klart för visning i maj 2017.

- Vi fick frågan om att delta och tyckte att det lätt väldigt intressant. Det här blir ett första pilotprojekt där vi kan lära oss om demensboende. Vi bidrar samtidigt med vår långa erfarenhet av att bygga på ett smart och kostnadseffektivt sätt och vår kunskap kring hur människor vill bo, säger Jonas Spangenberg, VD på BoKlok.

Behovet av bostäder för personer med demenssjukdom är stort. Det finns idag cirka 160 000 personer med demenssjukdom i Sverige och antalet ökar alltjämt med den åldrande befolkningen. Bostäderna kommer anpassas utifrån Silviahemmets kunskaper och erfarenheter.

- Alla ska kunna bo i SilviaBo. Tanken är att man med demenssjukdom, själv eller med sin partner ska kunna leva med hög kvalitet i egen bostad med närhet till kompetens och social aktivering. I bostaden tas den kunskap tillvara som vi idag har om hur svårigheter i vardagen kan minimeras för den som är demenssjuk. Boendet ska ge utrymme för minst två personer att bo tillsammans, där kanske bara den ene har demenssjukdom, säger Wilhelmina Hoffman, verksamhetschef för Silviahemmet.

Bostäderna ska produceras med hjälp av fördefinierade lösningar och industrialisering till lägre kostnader, och med korta byggtider så att så många som möjligt ska kunna efterfråga bostäderna.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Jonas Spangenberg, VD BoKlok, jonas.spangenberg@boklok.se, 010-448 75 18.

Ämnen

Kategorier


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1000 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt 7000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269