Gå direkt till innehåll
Tomas Alsmarker, ny designchef på Boklok.
Tomas Alsmarker, ny designchef på Boklok.

Pressmeddelande -

​BoKlok rekryterar Tomas Alsmarker som designchef

Tomas Alsmarker har rekryterats till BoKlok som designchef, en ny roll inom företaget. Tomas kommer närmast från Nyréns arkitektkontor där han innehaft rollen som VD. Dessförinnan har han under lång tid varit verksam på konsultföretaget Tyréns och har i grunden en civilingenjörsexamen från Lunds Tekniska Högskola.

Tomas Alsmarker kommer i sin nya roll som designchef bland annat att arbeta med att stärka och vidareutveckla användandet av det som hos BoKlok kallas demokratisk design. Det är ett arbetssätt inspirerat av IKEA, som förenar form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris, och där alla dimensioner värderas lika. Den nya rollen kommer att samla en stor del av designarbetet under en chef och funktionen kommer att arbeta med konfigureringen av våra produkterbjudanden på företagets olika marknader.

- Tomas kommer att arbeta med designprocessen för samtliga produkterbjudanden i våra marknader och inkluderar även att få till en fullt ut digitaliserad designprocess. Med en lång erfarenhet inom konsultbranschen och dessutom med ett genuint intresse för träbyggande, känner vi att Tomas är en utmärkt rekrytering för just oss, säger Marcus Hedman, chef Produkt på BoKlok.

BoKlok arbetar ständigt med att vidareutveckla produkt och arbetssätt. Genom industriellt, kostnadseffektivt träbyggande ges mindre klimatpåverkan och det möjliggörs för fler bostäder som människor har råd att bo i.

- Industriellt byggande är på väg mot en ny era som skapar helt nya möjligheter. Som designchef på BoKlok vill jag ta ansats i det nya industriella byggandet för att skapa vackra boendemiljöer med själ och hjärta som människor är stolta över. Bostäder som förenar Funktion, Ekonomi, Skönhet och Teknik till en helhet - det jag brukar kalla FEST!, säger Tomas Alsmarker.

Tomas Alsmarker tillträdde sin tjänst på BoKlok den 1 augusti och kommer att vara placerad på kontoret i Stockholm. 

Ämnen

KategorierBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269